Fructele oleaginoase – prietenele femeii

Știi că sunt surse excelente de proteine, fibre și grăsimi esențiale. Și că sunt compuse dintr-o pleiadă întreagă de vitamine (A, E, complexul de vitamine B) și minerale (zinc, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier). Dar le consumi cum trebuie? Te vei bucura cu adevărat de beneficiile fructelor oleaginoase numai dacă le adaugi în alimentația ta…

Citește mai departe
energie din deșeuri vs zero waste

9 motive pentru a renunța la transformarea deșeurilor în energie și a îmbrățișa principiul Zero Waste

Incinerarea este adesea prezentată ca o soluție inteligentă pentru a scăpa de problema deșeurilor și chiar de producere a energiei din acest proces. Însă studiile ne arată că lucrurile nu stau deloc așa. În acest moment, în Europa se ard peste 80 de milioane de tone de gunoi. Pentru că UE face presiuni în direcția…

Citește mai departe
Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

Un calmant utilizat la nivel global creste semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

Exista alternative mai sigure pentru diclofenac, spun cercetatorii de la Scoala de Medicina si Stomatologie din Londra, care vor ca acest medicament sa fie scos de pe piata la nivel global, relateaza Telegraph.co.uk. Diclofenacul, la fel ca ibuprofenul, este un medicament non-steroidal anti-inflamator. Adesea, acesta este prescris dupa interventiile chirurgicale si pentru a combate durerile…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Oamenii de stiinta au clonat un miel modificat genetic care are numai „tipuri bune de grasimi”, inserand o gena dintr-un vierme.

Oamenii de stiinta au clonat un miel modificat genetic care are numai „tipuri bune de grasimi”, care se gasesc in mod natural numai in nuci, seminte, peste si legumele verzi. Carnea acestui miel reduce riscul de a face un atac de cord si a bolilor cardiovasculare. „Peng Peng”, cum a fost numit mielul, cantarea 5.74…

Citește mai departe

Alunele de padure reduc riscul bolilor cardiovasculare

Datorita continutului lipidic si raportului dintre acizii grasi polinesaturati si saturati, alunele sunt recunoscute ca avand efecte benefice asupra inimii Alunele de padure au un continut caloric crescut, acestea fiind bogate in grasimi nesaturate, minerale, vitamine si proteine, spun medicii nutritionisti. „Au un continut bogat de minerale, care stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea de…

Citește mai departe

Poluarea creste numarul deceselor cauzate de boli de inima, potrivit studiilor

Poluarea aerului este asociata cu cresterea numarului de infarcturi de miorcard si a deceselor, potrivit cercetatorilor americani de la universitatile din Louisville si Michigan care au studiat relatia dintre poluarea aerului si bolile de inima, informeaza presa americana de specialitate. Particulele fine si extrafine care ajung in plamani migreaza apoi in vasele de sange. In…

Citește mai departe

Poluarea face rau inimii

Poluarea aerului creste numarul bolilor de inima si al deceselor, potrivit presei americane de specialitate. Cercetatorii de la universitatile din Louisville si Michigan au precizat ca particulele fine si extrafine care patrund in plamani migreaza in vasele de sange, iar in 15 minute de la inhalarea aerului poluat, presiunea sangelui incepe sa creasca rapid. Totodata,…

Citește mai departe