Invitatie la “Targul de sturioni”(1)

sturioni1.jpgAsociatia Salvati Dunarea si Delta si WWF Programul Dunare Carpati Romania va invita marti, 10 noiembrie, la “Targul de sturioni”, deschis in fata Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, incepand cu ora 11.30. Specii unice, amenintate cu extinctia, vor putea fi admirate si achizitionate de catre doritori!

Cu ocazia legalizarii pescuitului sturionilor in scop comercial (2), decizie aprobata de deputati la sfarsitul lunii septembrie 2009, va invitam sa participati la deschiderea oficiala a targului speciilor de peste pe cale de disparitie din apele Romaniei (3). Cei prezenti la eveniment vor avea ocazia unica de a admira si achizitiona specii periclitate sau amenintate cu extinctia.

Dupa trei ani de absenta de pe piata libera (4), specii precum nisetrul, morunul, cega pastruga si viza pot fi din nou cumparate fara restrictie, gratie membrilor Comisiei pentru Administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor.

“Targul de sturioni” se va desfasura marti, 10 noiembrie, incepand cu ora 11.30, in fata Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Bulevardul Carol I, nr. 24.

La finalul evenimentului, exemplarele nevandute vor fi trimise autoritatilor, impreuna cu o “oferta” de nerefuzat, semnata de peste 30 de organizaaii neguvernamentale de mediu (5).

Va asteptam!

NOTE

(1) “Targul de sturioni” este o actiune de protest organizata de Asociatia Salvati Dunarea si Delta si WWF Programul Dunare Carpati Romania ca urmare a legalizarii pescuitului sturionilor in scop comercial.

(2) Camera Deputatilor a adoptat, la sfarsitul lunii septembrie 2009, Legea 317 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, legalizand astfel pescuitul sturionilor in scop comercial.

(3) Dintre speciile de sturioni care traiesc in apele Romaniei, referatele stiintifice arata ca viza este specie critic periclitata/extincta, nisetrul, morunul si pastruga sunt specii periclitate, iar cega este considerata specie vulnerabila.

(4) Pescuitul sturionilor in scop comercial a fost interzis in Romania in anul 2006 prin ordinul comun al ministrilor Agriculturii si Mediului pentru o perioada de zece ani, masura impusa de declinul constant inregistrat in randul populatiei de sturioni din apele de pe teritoriul Romaniei.

(5) 34 de organizatii neguvernamentale de mediu au semnat o scrisoare de protest pentru modificarea Legii 317/2009 care va fi trimisa Presedintiei Romaniei, Guvernului Romaniei si Parlamentului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente