Judetul Giurgiu a ajuns „vedeta” nationala din cauza neinchiderii gropilor de gunoi din mediul rural

0
779
Judetul Giurgiu a ajuns "vedeta" nationala din cauza neinchiderii gropilor de gunoi din mediul rural

Judetul Giurgiu a ajuns „vedeta” la Comisia Europeana din cauza neinchiderii tuturor gropilor de gunoi din mediul rural si asta ar putea costa Romania pana la 200.000 de euro pe zi, sustine prim-comisarul Garzii de Mediu Giurgiu, Clara Adam.
„Desi toate amplasamentele de deseuri din mediul rural trebuia inchise din anul 2009, judetul Giurgiu a ajuns chiar un fel de „vedeta” la Comisia Europeana prin aceea ca suntem singurul judet din tara unde nu s-au inchis toate depozitele de deseuri din mediul rural, iar vedetismul acesta se sanctioneaza si se poate ajunge la sanctiuni aplicate Romaniei de 200.000 de euro pe zi”, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, Clara Adam.
Potrivit acesteia, au ramas neinchise patru gropi de gunoi din localitatile Iepuresti si Ogrezeni. Pentru aceste primarii Garda de Mediu Giurgiu a aplicat amenzi totale de pana la 2,5 miliarde de lei iar Garda Nationala de Mediu a facut plangere penala impotriva celor doi primari.
Edilii au justificat neinchiderea gropilor de gunoi prin faptul ca nu au avut bani si au existat neintelegeri in adoptarea unor hotarari in consiliile locale.
Primariile din Iepuresti si Ogrezeni au mai primit o prelungire a termenului de inchidere a celor patru gropi de gunoi pana la 15 mai.
In judetul Giurgiu au fost 217 gropi de gunoi in mediul rural, din care au ramas neinchise doua gropi de deseuri la Iepuresti si doua la Ogrezeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.