Lenin din arpacas, orez, bomboane Cip si ciocolata in Piata Presei

0
743

O replica de 3 metri a statuii lui Lenin a fost dezvelita astazi in Piata Presei. Aceasta a fost realizata de Ioana Ciocan, artist vizual si asistent la Universitatea de Arta Bucuresti.Lenin din arpacas

Statuia expusa in fata Casei Presei este o replica facuta din materiale perisabile, neconventionale, a liderului sovietic Vladimir Ilici Lenin. Aceasta a fost realizata din arpacas, orez, bomboane Cip si ciocolata si va fi expusa doar astazi in Piata Presei.

Statuia are scopul de a ne reaminti ca si comunismul face parte din istoria noastra, spune creatoarea statuii.

Aceasta a declarat ca cel mai greu a fost cu aprobarile pentru expunere, pentru acestea fiind nevoie de cateva luni, iar demersurile incepand inca din septembrie 2009.

Creatia a fost dezvelita pe data de 26 ianuarie, data nasterii dictatorului Nicolae Ceausescu.

Statuia lui Vladimir Ilici Lenin a fost executata de sculptorul Boris Caragea din bronzul cu care fusese turnata statuia ecvestra a lui Carol I. Pe 5 martie 1990, manifestantii din Piata Universitatii l-au desurubat pe Lenin de pe soclul din fata Casei Scanteii. Acum, statuia se afla la Mogosoaia si este depozitata la marginea fostei livezi din incinta Palatului Brancovenesc.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.