Mai sunt 530.000 de lei pentru „Casa Verde” in Salaj

Salajenii mai pot depune cereri pentru sisteme de incalzire „prietenoase” cu mediul, finantate din Fondul pentru mediu. Pentru casele „verzi” din Salaj mai sunt peste 530.000de lei disponibili.casa verde in salaj

Agentia pentru Protectia Mediului Salaj ar mai avea fonduri pentru inca aproximativ 89 de panouri solare prin programul „Casa Verde”. Daniela Noje, purtatorul de cuvant al APM Salaj, a afirmat ca au fost depuse in jur de 130 de dosare pentru instalarea unor sisteme de incalzire bazate pe energie regenarabila.

Suma solicitata de salajeni pana astazi este de 727.689 de lei, din totalul de peste 1,25 milioane de lei alocati judetului.

Majoritatea celor care s-au inscris pentru finantarea nerambursabila intentioneaza sa-si instaleze panouri solare. Pentru instalarea unui astfel de sistem se acorda pana la 6.000 de lei. Ca sa primeasca banii, solicitantul trebuie sa fie proprietar sau coproprietar, situatia juridica a imobilului sa fie clara, sa nu existe litigii, omul sa nu aiba restante la obligatiile catre stat si sa nu fi periclitat niciodata mediul prin activitatea sa ori prin unele pe care le-a sponsorizat.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *