Ministerul Agriculturii vrea sa aloce suma de 1.083.300 lei pentru participarea la Expozitia internationala pentru industrie alimentara, agricultura si horticultura “Saptamana Verde”, de la Belin, din anul 2010, potrivit unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul ministerului de resort.saptamana verde

Potrivit proiectului, cheltuielile vor fi suportate de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) din prevederile bugetare aprobate pe anul 2010.

Astfel, MAPDR vrea sa foloseasca 194.000 lei pentru inchirierea standului, pentru taxe si pentru reclama in catalogul expozantilor, 720.000 lei pentru chirie, pentru mobilare, utilare stand/administrare si intretinere stand, iar 135.000 lei vor fi utilizati pentru cheltuieli pentru participarea ansamblului folcloric si a mesterilor populari.

“Spatiul inchiriat si amenajat de MAPDR la expozitie va fi pus la dispozitia societatilor comerciale de profil, cu titlu gratuit, in scopul promovarii traditiilor romanesti si a imaginii sectorului agroalimentar romanesc”, se arata in proiectul MAPDR.

In plus, Ministerul Agriculturii vrea sa aloce 14.000 lei pentru cheltuieli pentru elaborarea si tiparirea pliantelor, brosurilor, prospectelor si materialelor publicitare necesare in cadrul expozitiei si 5.300 lei pentru cheltuieli de protocol.

MAPDR urmareste prin participarea la acest eveniment “explorarea, consolidarea, valorificarea si dezvoltarea oportunitatilor de afaceri pe piata interna si pe pietele externe cu potential de import si promovarea schimburilor comerciale internationale”.

De asemenea, potrivit MAPDR, scopul participarii la acest eveniment este atragerea unor firme straine cu potential semnificativ de import, interesate in dezvoltarea relatiilor economice cu firme din Romania prin contractarea de bunuri si servicii romanesti sau cooperarea in productie, precum si sustinerea agentilor economici pentru a participa la targuri si expozitii internationale care contribuie la promovarea exportului romanesc.

Expozitia va avea loc in perioada 15 – 24 ianuarie 2010, la Berlin, iar Romania va fi la opta participare consecutiva. In 2009, in perioada 16 – 25 ianuarie, Romania a participat impreuna cu 14 firme producatoare de produse agroalimentare romanesti din tara la cea de-a saptea editie a evenimentului.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here