Ministerul Sanatatii vrea taxa pe produsele fast-food

Propunerea a fost publicata pe site-ul institutiei unde este specificat si faptul ca ministrul Sanatatii se va intalni cu producatorii din industrie pentru a afla si opinia acestora.mancarea fast food

Ministerul Sanatatii incearca sa gaseasca surse suplimentare de finantare pentru programele de sanatate si, in acest sens, a venit cu propunerea de a se introduce taxa pe produsele fast-food.

„Incepand de astazi, pe site-ul Ministerului Sanatatii este in dezbatere publica proiectul de hotarare de guvern de introducere a taxei pe produsele fast-food. Similara taxei pe viciu, noua taxa va reprezenta un procent din vanzarea produselor fast-food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derularii programelor de sanatate si a celor de investitii in infrastructura din sistem. In aceste zile am cerut Comisiei de nutritie a Ministerului Sanatatii sa stabileasca exact detaliile privind modul de aplicare a conceptului”, se arata pe site-ul oficial al institutiei.

Aceasta este o legislatie care a fost introdusa in Franta, Germania si Marea Britanie. Propunerea autoritatilor este ca taxarea sa se faca pe produs si spera sa obtina 3-4 miliarde de lei de pe urma aplicarii acestei masuri.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *