MOL ROMANIA OFERA 150 000 DE EURO PENTRU PROIECTE IN CADRUL PROGRAMULUI „SPATII VERZI”

floarea soareluiMOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza, pentru al 5-lea an consecutiv, concursul de proiecte pentru programul ,,Spatii verzi”. In acest an, investitia MOL Romania pentru cele doua categorii ale programului, Arii naturale protejate si Spatii verzi urbane este de 150.000 Euro.

Pentru programul destinat promovarii ariilor naturale protejate din Romania si reabilitarii, respectiv infiintarii spatiilor verzi urbane, pot aplica, pentru finantare, organizatiile neguvernamentale care administreaza arii protejate sau au expertiza in aceste domenii. Termenul limita pentru depunerea documentatiei este 23 februarie, 2010, iar castigatorii vor fi anuntati in luna martie. Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 8.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim este de 20.000 lei.

Si in acest an se pot obtine fonduri pentru urmatoarele tipuri de activitati:
– Junior Ranger – implicarea tinerilor in actiuni de conservare a biodiversitatii si de protejare a naturii in arii protejate
– Ziua Ariei Protejate – declararea unei zile din an ziua ariei protejate respective si implicarea comunitatilor locale in acest demers
– crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate
– crearea sau amenajarea unor poteci tematice in scop educational
– organizarea de evenimente dedicate Zilei Internationale a Biodiversitatii
– crearea si reabilitarea zonelor verzi prin metode ecologice.

„Sprijinirea initiativelor locale este o prioritate pentru MOL Romania si urmarim in mod constant sa raspundem nevoilor comunitatii in care ne desfasuram activitatea. Parte a angajamentului nostru fata de comunitate este programul de responsabilitate sociala Spatii Verzi, desfasurat in colaborare cu Fundatia pentru Parteneriat. Rezultatele obtinute pana acum ne determina ca si in 2010, an plin de provocari, sa continuam aceasta initiativa, prin care, in ultimii cinci ani, am contribuit in mod activ la imbunatatirea mediului inconjurator si la dezvoltarea spiritului comunitar” – a declarat I. Szabolcs Ferencz – Country Chairman, MOL Romania.

„Cu toate ca anul trecut a fost marcat de recesiune economica, apreciem faptul ca MOL Romania a triplat bugetul programului in 2009. Acest fapt ce a permis atat initierea unei noi linii de finantare pentru ariile protejate, cat si cresterea numarului total de proiecte finantate. Majoritatea proiectelor a avut ca numitor comun implicarea comunitatilor, fapt dovedit prin participarea a peste 27.000 de persoane in cele 59 de proiecte finantate. Din multitudinea de proiecte de succes as evidentia faptul ca prin intermediul programului finantat de MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat, Administratia Parcului National Retezat a implementat o campanie de popularizare a acestei arii protejate de valoare inestimabila. Astfel, Parcul National Retezat a reusit sa se califice in semifinalele competitiei internationale cele „7 Noi Minuni Naturale ale Lumii”, rezultat obtinut cu votul a peste 3.000.000 persoane.”, a declarat Laszlo Potozky – director, Fundatia pentru Parteneriat.

Rezultatele implementarii programului „Spatii verzi” in 2009:
– implicarea a peste 27 000 de persoane in derularea celor 59 de proiecte
– infiintarea si reamenajarea a 28.455 m2 de spatii verzi urbane
– plantarea a peste 6.200 de pomi si arbusti si a peste 3.800 de rasaduri de flori
– amenajarea a 9 poteci tematice, a 3 expozitii permanente si a unui centru de vizitare
– organizarea Zilei Biodiversitatii in 3 arii protejate si a zilei rezervatiei in 6 locatii

Mai multe detalii privind conditiile de participare pot fi gasite pe www.molromania.ro si www.repf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *