Putem da mai putine print-uri, putem scoate calculatorul din priza atunci cand plecam de la serviciu sau putem folosi transportul in comun in locul masinii personale.
birou verde
Sunt gesturi simple, pe care orice angajat le poate face zilnic si care pot reduce semnificativ impactul asupra mediului. Ele fac parte din masurile care stau la baza conceptului de “birou verde”, prezentat ieri de Romanian Green Building Council si Fondul Mondial pentru Natura (WWF).

Conceptul “green office” ia in calcul toate elementele specifice birourilor care pot avea un impact asupra mediului, respectiv consumul de energie (electricitate, incalzire, racire), folosirea consumabilelor, managementul deseurilor si transportul pana la locul de munca. Impactul poate fi redus inca din faza de constructie a cladirii, prin folosirea de materiale ecologice si adoptarea unui stil arhitectonic menit sa scada consumul de energie si sa utilizeze la maximum spatiul disponibil.

Mai mult, cladirea poate folosi sisteme pe baza de surse regenerabile, precum energia solara, geotermala sau eoliana sau sisteme de economisire a energiei conventionale.

Potrivit lui Helka Julkunen, Green Office Manager la WWF Finlanda, si angajatii pot pune umarul la acest efort ecologic reducand, pe cat posibil, numarul de print-uri. Pentru asta, puteti imprima colile pe ambele fete sau puteti adopta un management al datelor bazat mai mult pe informatia electronica. Cu-atat mai bine e atunci cand colile sunt din hartie reciclata.

Scaderea temperaturii din camera cu un grad reduce cu 5% energia termica, arata Julkunen, care mai recomanda ca radiatoarele sa nu fie ecranate de mobila. Folositi becurile economice, dar nu uitati sa le stingeti cand nu mai aveti nevoie de ele. Asemeni si computerele, care nu numai ca nu ar trebui sa fie lasate deschise peste noapte, dar ar trebui si scoase din priza.

Nu in ultimul rand, deseurile ar trebui sa fie colectate selectiv, pentru a fi trimise la reciclare. Impactul asupra mediului poate fi redus si prin decizia de a folosi mai degraba transportul in comun decat masina firmei sau cea personala. In plus, deplasarile lungi “din teritoriu” pot fi evitate folosindu-se tehnici de “sedinta la distanta”.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.