Ne determina criza mondiala sa ducem o viata ecologica ?

criza

De la articolele de presa ale New York Times pana la bloggerii de rand care scriu de pe masa lor de bucatarie despre criza economica mondiala, avem de a face cu un numar foarte mare de stiri pe aceasta tema si cu opinii distincte de la persoana la persoana.
Cu toate acestea, exista un anume aspect care nu s-a bucurat de foarta multa atentie in contextul efectelor recesiunii si anume impactul acesteia asupra influentei colective asupra mediului inconjurator.

Cotidianul Washington Post indica faptul ca responsabilii cu depozitarea deseurilor din S.U.A. inregistreaza o scadere signifianta a reziduurilor primite, astfel incat putem deduce logic ca reducerea volumului de cumparaturi este proportionala cu volumul deseurilor. Mai putine cumparaturi conduc la o necesitate scazuta de ambalare (in recipiente din carton, plastic, etc.) si aici nu ne referim neaparat la achizitionarea de produse scumpe, cum ar fi televizoarele cu ecran plat. Cei ce gatesc acasa isi procura mai putine alimente conservate. Si atat timp cat ne cumparam mai putine lucruri, se pare ca avem totodata tendinta de a ne repara produsele detinute pentru a nu achizitiona altele noi, sau de a le schimba pentru altele care ne sunt necesare. Toate aceste masuri conduc la mai putine deseuri. In plus, scaderea cererii de produse genereaza inchiderea fabricilor. Aspectul evident negativ este acela ca femei si barbati muncitori isi pierd atat locurile de munca, cat si posibilitatea de a-si intretine familiile, cel putin temporar. Pe de alta parte, o fabrica in minus inseamna mai putine fabrici care contamineaza aerul si apele. Din cate se pare, situatia economica mondiala din prezent reduce daunele pe care omul le cauzeaza mediului inconjurator.

Sursa: Mother Earth News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *