Noi sperante in proiectul Casa Verde

Potrivit ministrului mediului, Nicolae Nemirschi, proiectul ghidului de finantare a programului Casa Verde va fi definitivat saptamana viitoare, urmand ca programul sa devina functional in scurt timp.
nicolae nemirschi
“Saptamana viitoare definitivam draft-ul pentru Ghidul de finantare, in care am specificat clar ca principalii beneficiari din acest an vor fi spitalele, internatele si caminele de batrani. Asociatiile de proprietari de pe cvartale mari de blocuri se pot inscrie, de asemenea, in acest program de inlocuire sau completare a sistemului clasic de incalzire cu surse regenerabile de energie”, a mai spus Nemirschi.
“Obiectivul acestui program trebuie sa fie reducerea facturii la energie pentru categoriile vulnerabile, nu sa-i favorizeze pe cei care au case de vacante”, a adaugat Nemirschi.
Pe 15 ianuarie, programul Casa Verde fusese amanat pe termen nedeterminat, dupa ce bugetul fondului de mediu nu fusese aprobat, iar Ministerul Mediului identificase patru probleme ale programului in Ghidul de finantare.

Potrivit datelor anuntate de fostul ministru al Mediului, programul Casa Verde de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire cu surse alternative de energie ar urma sa fie finantat din taxa de poluare auto, iar bugetul alocat pentru 2009 fusese stabilit la 520 milioane lei – 400 milioane lei pentru populatie, iar restul pentru autoritati locale, ONG-uri, scoli, ocoluri silvice.
Populatia urma sa primeasca subventii de 90% din cheltuielile cu instalarea de panouri solare, pompe de caldura sau geotermale, minieoliene, dar nu mai mult de 25.000 lei de instalatie, banii urmand sa fie virati direct firmelor instalatoare, acestea fiind cele care trebuiau sa decida, de altfel, si tipul de instalatii necesare, in functie de locuintele solicitantilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente