ONG-urile organizeaza o actiune de protest pentru salvarea Parcului Tineretului

Asociatia “Salvati Bucurestiul” va organiza, sambata, incepand cu ora 10.00, un miting de protest la adresa actiunii de “distrugere” a 20.107 metri patrati din Parcul Tineretului. Asta dupa ce, in urma cu doua saptamani, Primaria sectorului 4 a dat unda verde construirii pe cele doua hectare a unor blocuri cu patru si zece etaje. Aceasta suprafata de teren, care a fost trecuta in proprietatea femeii de afaceri Marioara Micsunescu, printr-un schimb de terenuri cu Primaria Capitalei, este imprejmuita, in acest moment, cu un gard. Aici se afla mai multe alei, bancute, un loc de joaca pentru copii si spatiu verde din belsug. Zona urmeaza sa fie culcata la pamant de buldozere pentru a face loc betoanelor.
piedone
Reprezentantii organizatiei nonguvernamentale au decis sa protesteze fata de aceasta situatie, acuzandu-l pe primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, ca nu si-a respectat cuvantul dat in ceea ce priveste protejarea parcurilor. “Desi primarul declara, anul trecutm ca, -atat cat voi fi primar, nu o sa construiasca nimeni pe zona verde-, pe cei 20.000 de metri patrati urmeaza a se construi blocuri de lux, cu doua-trei etaje. Din nefericire pentru noi, bucurestenii, bancile din parc au fost ridicate intr-o singura zi – in cateva ore”, se ararta intr-un comunicat al Asociatiei “Salvati Bucurestiul”.
Reamintim ca peste doua hectare din Parcul Tineretului vor fi inlocuite cu vile de lux. Aceasta operatiune, pentru care primaria lui Cristian Popescu Piedone a dat unda verde, reprezinta un caz la indigo cu cel din Parcul Bordei. Aceeasi judecatoare, Camelia Spranceana, fosta sotie a interlopului craiovean Samir Spranceana, a pus-o in posesie pe o anume Marioara Micsunescu cu o suprafata de 20.100 m.p. de teren chiar in inima Parcului Tineretului. Femeia, un prosper om de afaceri bucurestean, a cumparat de la mai multe persoane care sustineau ca au mostenit parcele in incinta acestui parc drepturile litigioase. Curtea de Apel Bucuresti, prin semnatura judecatoarei Spranceana, a improprietarit-o, in 2007, pe Marioara Micsunescu cu aceste suprafete. Anul trecut, Primaria Capitalei s-a vazut nevoita sa accepte un schimb de terenuri, ca si in cazul Constanda, cu aceasta femeie de afaceri. Terenurile care i-au fost atribuite, in urma acestui schimb, Marioarei Micsunescu se afla acum la marginea Parcului Tineretului, gata sa primeasca pe ele vile de lux. Prin sentinta numarul 1112 din 11 iunie 2007, Curtea de Apel Bucuresti, din completul careia a facut parte si judecatoarea Camelia Spranceana, Marioara Micsunescu a intrat in posesia unei suprafete totale de teren de 20.107 metri patrati. In 2006, Marioara Micsunescu, spun surse din Primaria Capitalei, a cerut administratiei locale sa o puna in posesie, in baza Legii 10, insa autoritatile au comunicat ca acest lucru este imposibil, avand in vedere, pe de o parte, ca terenurile se afla in incinta unui parc, deci domeniu public, si, pe de alta parte, ca nu exista o sentinta definitiva si irevocabila in acest sens. Situatia s-a intors favorabil in beneficiul Marioarei Micsunescu la 11 iunie 2007, cand judecatoarea Spranceana a improprietarit-o printr-o sentinta definitiva si irevocabila. Cu aceasta hotarare in buzunar, Marioara Micsunescu a somat Primaria Capitalei sa o puna de facto in posesie. Asa a luat nastere Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti numarul 255, din data de 29 mai 2008, de punere in executare a Deciziei Civile nr. 1112/11.06.2007, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, privind obligarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti la emiterea hotararii privind aprobarea schimbului de proprietati intre terenul in suprafata totala de 20.107 m.p. situat zona Parcul Tineretului, sector 4, proprietatea Marioarei Micsunescu, si terenul in suprafata de 20.107 m.p., proprietatea municipiului Bucuresti.

Partenera de afaceri cu artizanul scandalului -Varful Omu-

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, Marioara Micsunescu, nascuta la data de 5 septembrie 1958, este asociata in nu mai putin de opt societati comerciale, dupa cum urmeaza: SC Safe Act SRL, SC Vladimar 2002 SRL, SC Simply Comp SRL, SC Marexim 2002 SRL, SC Vlad Exim SRL, SC Omu Mountain Resort SA, SC Total MM Com SRL si SC Vladimir Proconsult SRL. Presa centrala a relatat, citand surse din piata imobiliara, dar si Asociatia Fostilor Proprietari Lacul Vacaresti, ca Marioara Micsunescu este foarte cunoscuta in afacerile cu terenuri din Bucuresti. Aceasta are mai multe firme, in unele fiind asociata cu romano-elvetianul Octavian Ionescu, implicat intr-un rasunator scandal de mita care i-a mai avut drept protagonisti pe Serban Mihailescu, fost secretar general al Cabinetului Nastase si cunoscut sub numele de Micky Spaga, si pe Virgil Teodorescu, consilier al acestuia. In scandalul supranumit “Omu-Busteni”, partenerul elvetian al Marioarei Micsunescu s-a autodenuntat, spunand ca le-a dat spaga lui Teodorescu si Mihailescu pentru sprijinul oferit in realizarea unui proiect turistic in zona Busteni – Valea Cerbului.

Sursa: Gardianul

Articole similare

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente