Opt miliarde de euro investitii in energie- Romania ar putea deveni exportator net

0
474

Industria energetica romaneasca ar putea primi in acest an investitii totale de 7,8 miliarde euro, care ar putea ajuta Romania sa devina un exportator net de energie in urmatorii ani.
turbine eoliene
Astfel, doua companii private, Petrom si Enel, doresc sa initieze in acest an proiecte in valoare de 1,2 miliarde euro, iar grupul CEZ vizeaza o investitie de 1,1 miliarde euro intr-un parc eolian.

Enel a anuntat investitii de 700 milioane de euro pentru urmatorii cinci ani, iar Petrom a obtinut o linie de finantare de la OMV de 500 milioane de euro.

Pe piata energetica romaneasca se vorbeste si de o investitie in energia nucleara.

„Cea mai mare investitie in energie este aceea in reactoarele 3 si 4 de la centrala nucleara din Cernavoda, de 4 miliarde euro, dar ea este si cea mai mare incertitudine, din cauza procedurilor greoaie care au generat intarzieri”, declara analistul economic Aurelian Dochia, citat de Romania Libera.

La aceste megaproiecte se mai adauga unele investitii mic, dar care totalizate pot depasi 1,5 miliarde de euro. Printre acestea, turbinele eoliene anuntate deja de Ewind si Wind Power Park, ce vor aduce investitia in Constanta. De asemenea, s-au anuntat investitii si in proiecte de infrastructura energetica.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.