Padurea Sofez, deci plantez! are peste douazeci si noua de mii de copaci

  0
  886
  Padurea Sofez, deci plantez! are peste douazeci si noua de mii de copaci

  Padurea Sofez, deci plantez! are peste douazeci si noua de mii de copaci

  Voluntarii Asociatiei Salvati Dunarea si Delta au plantat peste 29.000 de copaci in Bucuresti, Comana si Mahmudia, in cadrul campaniei Sofez, deci plantez! derulata in perioada martie 2010 – aprilie 2011, cu sprijinul Petrom.

  Sofez, deci plantez! este o campanie de responsabilizare initiata de Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis si implementata cu sprijinul Copacul de Hartie, Romsilva si Petrom, prin care soferii din intreaga tara au contribuit la plantarea de copaci prin cumpararea unui odorizant auto din cele 147 de statii de distributie Petrom selectate. Proiectul pleaca de la premisa ca plantarea de copaci este una dintre cele mai eficiente solutii pentru a reduce efectul poluator al noxelor emanate de masini.

  In perioada campaniei, soferii au cumparat 29.163 de odorizanti din statiile de distributie Petrom. Urmand principiul un odorizant cumparat = un copac plantat, voluntarii organizatiilor implicate s-au reunit pentru plantarea celor peste 29.000 de puieti Sofez deci plantez in Bucuresti, Comana si Mahmudia.

  Pe parcursul lunii aprilie 2011, la Mahmudia (judetul Tulcea) au fost plantati 22.700 de puieti de salcam, visin si salcioara, in parteneriat cu Primaria Mahmudia. Puietii acopera 5,5 hectare de pe raza comunei, pe trei parcele: parcela „Zona Nicolaev” din imediata apropiere a satului, zona fostului CAP si o zona supusa eroziunii accentuate, limitrofa cu uzina de apa si cu cimitirul comunitatii rusilor lipoveni. Puietii Sofez, deci plantez! din comuna vor fi intretinuti de Primaria Mahmudia si ingrijiti pana la maturitate.

  Plantarile de la Mahmudia au reunit peste 150 de voluntari din randul elevilor de la Grupul Scolar Mahmudia, Centrul de Voluntariat EUdivers Tulcea, angajati ai Consiliulului Local Mahmudia, Primaria Mahmudia, SC Util Aqua Mahmudia si un numar restrans de localnici.

  Plantarile de toamna din cadrul campaniei Sofez deci plantez! au avut loc in judetul Giurgiu, in parteneriat cu Ocolul Silvic Comana – Directia Silvica Giurgiu. In luna noiembrie 2010, cei 100 de voluntari din Bucuresti si Giurgiu inscrisi pe site-ul proiectului, printre care si elevi de la Colegiul Tehnic Petru Maior din Bucuresti, au plantat 6.500 de puieti de stejar si frasin in Parcul Natural Comana.

  Proiectul a reunit sute de voluntari la plantari si mii de voluntari la volan in toata tara, care au inteles cat valoreaza un simplu gest pentru viitorul copiilor nostri! Acesta a fost nu numai un proiect de impadurire, dar si un proiect de responsabilizare, iar rezultatele lui ne arata ca implicarea in protectia  mediului intra incet dar sigur in constiinta colectiva.” a afirmat Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

  Le multumim tuturor celor care au contribuit la plantarea celor peste 29.000 de copaci: clientilor din statiile Petrom care s-au alaturat campaniei, voluntarilor care au participat la plantare si partenerilor acestui proiect. Petrom continua si anul acesta sa creasca numarul de copaci din Romania prin plantarile din Tara lui Andrei si speram ca, astfel, sa fim si noi prezenti in agenda europeana a Anului Voluntariatului.” a declarat Mona Nicolici , Head of Community Relations and Social Affairs Petrom.

  Despre proiectul Sofez, deci plantez!

  Proiectul Sofez, deci plantez! a debutat in martie 2010. Atunci s-au pus in vanzare odorizanti auto, in forma de copac, in 147 de statii de distributie Petrom selectate, urmand ca voluntarii organizatiilor implicate sa planteze un copac pentru fiecare odorizant vandut (un odorizant cumparat = un copac plantat). Campania a fost lansata pe 24 aprilie 2010, printr-un eveniment public pe Cheiul Dambovitei, in zona Vitan, cand au fost plantati 400 de copaci cu ajutorul a peste 100 de voluntari bucuresteni si al Primariei Municipiului Bucuresti.

  In total, conducatorii auto din toata tara au cumparat 29.163 de odorizanti, in baza carora s-au plantat peste 29.000 de copaci in perioada martie 2010 – aprilie 2011.

  Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul campaniei www.sofezdeciplantez.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.