Pentru o etichetare “Non OGM” a carnii, oualelor si pestilor

omg.gifIntr-un aviz facut public pe 27 mai, Consiliul National al Consumului (CNC), s-a declarat favorabil ca oualele, pestii si carnea( inclusiv bovinele si carnea de pasare) provenite din animale crescute fara OGM( organisme modificat genetic) sa poarte o eticheta specifica.

Acest aviz este primul privind produsele animale. Pana in prezent in Franta, doar produsele vegetale mentioneaza absenta OGMului. Cu toate acestea, acest aviz al CNC, nu are in vedere decat produsele brute, neprocesate si exclude produsele lactate, laptele si semipreparatele.

Pentru a putea purta o eticheta ” fara OGM”, produsul va trebui sa provina de la un animal hranit fie cu produse vegetale pentru care nu exista varietati care sa contina OGM, fie cu produse vegetale care sa contina in mod intamplator mai putin de 0,9% OGM, pe durata intregii lor vieti, pentru pasari, iar pentru rumegatoare sub 3,4%.

Intr-un comunicat, Organizatia Greenpeace s-a declarat satisfacuta de acest aviz care ar trebui sa permita impamantenirea filierelor fara OGM, si sa orienteze cererea catre aceste produse. CNCul admite pentru prima data ca exista posibilitatea pentru industria agroalimentara care a facut alegerea “fara OGM” sa faca acest lucru cunoscut prin intermediul etichetarii, a indicat ONGul care ii cheama pe toti actantii din industria alimentara sa se angajeze pe calea ” fara OGM”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente