Pentru un mediu mai curat, Elevii Scolii „Nifon Balasescu” au purces la ecologizarea zonei Bididia

0
603
Pentru un mediu mai curat, Elevii Scolii "Nifon Balasescu" au purces la ecologizarea zonei Bididia

Aceasta ultima actiune l-a avut drept coordonator si indrumator pe ing. Costel PETCU, reprezentantul Directiei Silvice Tulcea
Potrivit prof. Elena Dascalu, ca urmare a faptului ca si anul acesta elevii scolii participa la Proiectul national „Scoli pentru un viitor verde”, la sectiunile DOXI si TERRA MAGAZIN, ei s-au inscris intr-o actiune de ecologizare pe lotul unde s-au plantat puieti prin Programul „Romania prinde radacini”. Acest lot a fost ales in mod special, deoarece este locul preferat al locuitorilor municipiului pentru organizarea gratarelor. „Si anul acesta am avut ocazia sa observam ca pe pajistea ce inconjoara lotul proaspat plantat se aflau ambalaje, peturi si tot felul de deseuri ramase in urma festinului ocazionat de sarbatorile Pastelui la care au participat, bineinteles, tulcenii. Am ecologizat apoi si o buna suprafata de padure. Elevii s-au mobilizat astfel ca, in cateva ore, toate deseurile au fost stranse in saci pentru a fi luate de angajatii de la serviciul de salubrizare”, ne-a mai declarat prof. Elena Dascalu.
„Ne propunem sa organizam o noua actiune in acest sens cu ocazia Zilei Silvicultorului, adica pe data de 13 iunie 2011, domnul Costel Petcu le va pregati si alte materiale informative despre padure si rolul ei, precum si despre programele de impadurire in curs din judetul Tulcea. Ne-am dori sa pornim cu insufletire la astfel de actiuni de ecologizare si sa nu avem ce aduna! Credeti ca se va intampla? Poate ca dupa ce va fi preluat exemplul de cat mai multi concetateni….”, a conchis coodonatoarea acestei activitati, prof. Elena Dascalu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.