PepsiCo anunta ca unitatea sa de productie Frito Lay, situata in localitatea Azov, Rusia, a primit Silver LEED® din partea U.S. Green Building Council

PepsiCo anunta ca unitatea sa de productie Frito Lay, situata in localitatea Azov, Rusia, a primit Silver LEED® din partea U.S. Green Building Council

PepsiCo anunta prima certificare LEED® din Europa, compania ajungand astfel la un total de 27 de certificari la nivel mondial

Azov, Rusia, 16 iunie –PepsiCo anunta ca unitatea sa de productie Frito Lay, situata in localitatea Azov, Rusia, a primit Silver  LEED® din partea U.S. Green Building Council. Fabrica este prima unitate PepsiCo din reteaua europeana care primeste prestigioasa certificare la categoria “Noi structuri/Renovari majore”, PepsiCo cumuland astfel un total de 27 de unitati de productie certificate LEED® in intreaga lume.

Certificarea LEED® este o distinctie recunoscuta la nivel international, acordata cladirilor “verzi”(sustenabile) de inalta performanta, pentru  design, structura si modalitate de operare.

Unitatea de productie PepsiCo din Azov a primit prestigioasa certificare LEED® datorita urmatoarelor rezultate remarcabile:

  • Peste 18% economie la consumul de energies
  • Estimari de peste 40% economie  la consumul de apa, datorita sistemului de instalatii sanitare
  • Reducerea 100% a utilizarii apei potabile in sistemul de irigare a exteriorului
  • Iluminare electrica si naturala de inalta performanta pentru mai mult de 75% din spatiul cladirii
  • Nivel inalt de ventilare si materiale cu toxicitate redusa, pentru un aer mai curat
  • Posibilitatea de a controla din interior sistemul de iluminare, temperatura si climatzare

“Suntem una dintre cele mai mari companii de food&beverage din lume si, in aceasta calitate, credem ca avem datoria de a fi si buni cetateni”, a spus Jeff Malcolm, Senior Vice President Departamentul Operatiuni PepsiCo Europe. “Investind intr-un comportament de business sustenabil, pe care il numin Performanta cu Scop, investim intr-un viitor mai sanatos pentru oameni si planeta. Premiul acesta este o realizare fantastica pentru echipa din Rusia si un reper pentru activitatea noastra in Europa; si o recunoastere a  promisiunii PepsiCo de a avea un business mai verde la scara globala.”

“Cladirile sunt un exemplu foarte bun pentru modul cum sistemele create de oameni se combina cu cele naturale,” spune Rick Fedrizzi, CEO si Presedinte Fondator al U.S. Green Building Council. “Proiectul PepsiCo din Azov a demonstrat o inalta eficienta in utilizarea resurselor naturale, cu un impact pozitiv asupra planetei noastre”.

La nivel mondial, PepsiCo detine 27 de certificari LEED. Aceasta recenta acreditare subliniaza angajamentul PepsiCo din Europa si celelalte continente de a colabora cu organizatiile de mediu pentru a intelege mai bine provocarile ecologice la nivel local si pentru a reusi sa le abordeze prin solutii inovatoare de sustenabilitate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,344FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente