Pescuim mai putin in 2012

Pescarii din Delta sunt revoltati

Comisia Europeana vrea sa inaspreasca regulile pentru pescari, in conditiile in care acestia nu furnizeaza suficiente date necesare stabilirii, la nivel UE, a limitelor anuale de captura.

Expertii spun ca un control mai strict ar permite pescariilor, pe viitor, sa pescuiasca mult mai mult decat o fac astazi, si sa aiba profituri mai mari, fara a epuiza, insa, resursele, pe termen lung.

Daca nu avem date, limitam pescuitul

Comisarul european pentru Pescuit, Maria Damanaki, propune inasprirea nivelului de pescuit pentru zonele unde pescarii nu au furnizat datele necesare stabilirii limitelor anuale de captura.

“Pentru a elimina pescuitul excesiv trebuie sa gestionam stocurile de peste in asa fel incat acestea sa se poata reface “a declarat Maria Damanaki.

Exista trei tipuri de norme privind pescuitul:

limitele efortului de pescuit care stabilesc praguri pentru dimensiunea flotei active si pentru timpul pe care aceasta il poate petrece pescuind;
limitele capturilor, adica cantitatea maxima de peste care poate fi pescuita
masurile tehnice, sau modalitatile si zonele in care se poate pescui.

Furnizarea datelor intra in responsabilitatea fiecarui stat membru, care, insa, nu o indeplinesc satisfacator in unele cazuri, conform CE.

Maria Damanaki considera ca o astfel de abordare va incuraja statele membre sa colecteze si sa raporteze mai bine datele.

“Deoarece nu exista bani, nu putem merge pe oferirea de subventii pentru a sprijini pescuitul excesiv.”

Consultarea ramane deschisa pana la data de 1 septembrie 2011, iar aceste planuri vor fi discutate si cu ministrii europeni, in cadrul Consiliului pentru pescuit din 28 iunie.

Articolul precedentCiclofest – editia I
Articolul următorSaptamana verde

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente