Rezerva „gigantica” de petrol si gaze, gasita in Marea Neagra. Seful OMV: Este o descoperire de importanta globala

0
480
Rezervă "gigantică" de petrol şi gaze, găsită în Marea Neagră. Şeful OMV: Este o descoperire de importanţă globală
Rezerva „gigantica” de petrol si gaze, gasita in Marea Neagra. Seful OMV: Este o descoperire de importanta globala

Intr-un interviu acordat revistei germane Manager, CEO-ul OMV Gerhard Roiss a declarat ca in Romania se va vedea o crestere uriasa multumita rezervelor gigantice de petrol si gaze gasite in Marea Neagra.

„In Romania am gasit in Marea Neagra o rezerva gigantica de petrol si gaz, o descoperire de importanta globala. Astfel ca aici vom vedea o crestere uriasa. In Romania am cumparat cel mai mare operator de benzinarii si rafinarii. Iar prin acest exemplu observam ca: noi detinem nisa concernului European integrat”, a declarat Gerhard Roiss, potrivit ziare.com.

Oficialul OMV crede ca Nabucco ar putea fi utilizat nu doar pentru livrarea gazelor din Azerbaidjan (zacamantul Shah-Deniz) spre Europa, ci si pentru cele extrase din Marea Neagra. Seful OMV  nu este ingrijorat de amanarea repetata a demararii constructiei gazoductului deoarece livrarea gazului din Marea Neagra spre Europa ar putea incepe abia din 2020 si „nu are nici un rost sa decidem in graba soarta Nabucco”.

Gerhard Roiss a explicat cum doua treimi din productia OMV vine din Austria si Romania si spune ca cele doua state reprezinta piete principale foarte stabile. „In Romania am gasit in Marea Neagra o rezerva gigantica de petrol si gaz, o descoperire de importanta globala. Astfel ca aici vom vedea o crestere uriasa. In Romania am cumparat cel mai mare operator de benzinarii si rafinarii. Iar prin acest exemplu observam ca: noi detinem nisa concernului European integrat”, a mai spus seful OMV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.