Piste pentru biciclete, din taxa perceputa pentru deseurile reciclabile

  Piste pentru biciclete, din taxa perceputa pentru deseurile reciclabile

  Operatorii responsabili pentru deseurile de ambalaje vor plati doi lei pe kilogram, iar cei de aeronave o suta de euro pe tona de dioxid de carbon emisa suplimentar in atmosfera. Banii vor fi folositi pentru impadurire si pentru constructia pistelor pentru biciclete, program care urmeaza sa fe lansat de Administratia Fondului de Mediu de anul viitor.

  Decizia a fost luata prin ordonanta de urgenta, in sedinta de miercuri a Guvernului.

  „Operatorii responsabili pentru deseurile de ambalaje trebuie sa plateasca aceasta contributie la Fondul de mediu pentru ca trebuie indeplinite unele obiective minime in ceea ce priveste valorificarea, incinerarea si recuperarea de energie prin reciclare globala”, a declarat ministrul de resort, Laszlo Borbely.

  Referitor la operatorii de aeronave, el a precizat ca acestia trebuie sa plateasca 100 de euro pe tona de dioxid de carbon in cazul in care nu restituie certificatele de emisie de gaze cu efect de sera corespunzatoare eliberarii in atmosfera a acestora in anul anterior.

  In plus, prin aceasta ordonanta va fi finantat programul de monitorizare a calitatii aerului, dar si inchiderea si ecologizarea unor bataluri.

  „In 2010, am alocat 120 de milioane de lei pentru inchiderea a patru iazuri si vom aloca si in 2011 peste 200 de milioane de lei, pentru inchiderea unor bataluri care, evident, sunt o sursa de poluare”, a mai spus ministrul Mediului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *