Prescolarii au dat o lectie de ecologie: „Parcul – loc de joaca, nu pubela!”

  0
  459
  Olimpică la Protecţia Mediului: Le-aş da amenzi celor care aruncă gunoi!
  Prescolarii au dat o lectie de ecologie: „Parcul – loc de joaca, nu pubela!”

  In cadrul activitatilor derulate in saptamana „Scoala altfel”, prescolarii grupei pregatitoare B de la Gradinita nr. 21 „Tudor Vladimirescu” din Craiova, condusa de prof. Florea Simona si prof. Banca Angelica, au ecologizat un loc de joaca public din Parcul „Nicolae Romanescu”.

  «Ideea de a face curat in spatiul din parc a fost adusa de cativa copii de la grupa, care au la gradinita in grija un spatiu de joaca pe care au invatat sa il tina curat. Ei si-au exprimat dorinta de a da o lectie si celor din jur. Si am acceptat, pentru ca prin aceasta actiune pe care am derulat-o sub genericul „Parcul – loc de joaca, nu pubela!” am incercat sa-i responsabilizam pe copii si sa-i educam in spiritul unui comportament prietenos fata de mediu», a precizat profesorul Simona Florea. Din materialele stranse, copiii s-au intors la gradinita cu pet-urile pe care le vor utiliza la activitatea de colectare selectiva din cadrul concursului national „Scoli pentru un viitor verde – edupet 2012”.

  Curatenie si in padurea Bucovat!

  Si prescolarii de la grupa A au contribuit, ieri, la activitati de ecologizare. Implicati in proiectul „U4Energy”, coordonati de educatoarea Silvia Patru, au participat la curatenie in padurea Bucovat. Cei mici au primit sprijin de la primarul comunei, Vasile Constantin, care le-a pus la dispozitie microbuzul scolii pentru deplasare, dar si o autoutilitara care le-a carat deseurile. Inarmati cu manusi, prescolarii au facut curat pana au umplut toti sacii menajeri pe care i-au avut la dispozitie. Ca si colegii lor, o parte din materialele reciclabile o vor folosi pentru atelierul de arta „Confectionam lucruri utile din materiale reciclabile!”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.