Prima celula a gropii ecologice de la Doba, Satu Mare, va deveni functionala la 1 iulie

Prima celula a gropii ecologice de la Doba, Satu Mare, va deveni functionala la 1 iulie

Trocul dintre Primaria Doba si Consiliul Judetean, concretizat cu finalizarea proiectului de constructie a unui camin cultural in valoare de 2.000.000 de lei la Doba in schimbul amplasarii Gropii Ecologice de colectare a deseurilor pe teritoriul comunei, incheie definitiv problermele din proiectul ”Managementul Regional al Deseurilor Urbane si Ecologizarea Rampelor de Deseuri din Judetul Satu Mare”.

„Am finalizat proiectul caminului cultural. Aveam nevoie de un teren langa cel pe care am propus inceperea lucrarilor pentru a avea si locuri de parcare, l-am achizitionat. Acum lucram la documentatia topografica iar in prima jumatate a lunii vom demara lucrarile” a declarat primarul comunei, Mihai Ghetina. Caminul cultural va avea o suprafata de 1.000 de metri patrati. La etaj va functiona o biblioteca iar la parter va fi amenajata o sala de evenimente cu 250 de locuri.

„Noi am alocat fondurile necesare conform intelegerii pe care am avut-o cu Primaria Doba, adoptand in acest sens o hotarare de Consiliu Judetean. Joi vom receptiona lucrarile la Celula I a gropii ecologice, iar primaria a avansat si ea cu proiectul pentru caminul cultural” a declarat Ciprian Fabian, purtatorul de cuvant al institutiei.

Ieri, reuniti in sedinta extraodinara, consilierii judeteni au modificat statutul de functii din organigrama pentru functionarea Groapii Ecologice si au extins termenul de finalizare a unui set de lucrari la proiect pana la 30 noiembrie 2012. Potrivit declaratiilor lui Ciprian Fabian, prima celula de colectare ecologica a deseurilor va deveni functionala de la 1 iulie si va putea adaposti deseurile produse in judet in rumatorii cinci ani. Valoarea totala a investitiilor realizate pana in prezent se ridica la circa 28 de milioane de lei. Conducerea Consiliului Judetean a efectuat ieri o vizita la Doba si au dat aviz favorabil receptiei lucrarilor.

Groapa Ecologica linisteste spiritele pe strada Odoreului

Darea in folosinta a gropii ecologice de la Doba va linisti spiritele si in zona fostului depozit de deseuri al orasului din zona strazii Odoreului. In ultimii ani, locuitorii din zona au depus peste 100 de plangeri la Agentia de Protectia Mediului, Garda de mediu si ONG ca urmare a mirosurilor pestilentiale degajate, pet timp de vara, de miile de tone de deseuri depozitate acolo.

Adriana Culda, purtatorul de cuvant al Agentiei de Protectia Mediului Satu Mare, a declarat pentru Adevarul de Seara ca groapa a primi autorizatie de inchidere. „Deseurile depozitate pe Odoreului vor fi acoperite, ceea ce inseamna pentru oras inchiderea celei mai poluate zone, iar pentru locuitori – aer curat” a afirmat Culda.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente