Primul supercar hibrid BMW va intra pe piata in 2013

    Modelul de serie are la baza conceptul Vision Efficient Dynamics, poate accelera de la 0 la 100 km/h in numai 4,8 secunde si va avea emisii maxime de CO2 de 99 g/km a anuntat producatorul german de vehicule de lux BMW.

    In ciuda emisiilor reduse de dioxid de carbon, vehiculul va avea performante asemanatoare modelului M6. Vision Efficient Dynamics va fi propulsat de un motor diesel cu trei cilindri si de doua motoare electrice. O propulsie similara este deja disponibila pe impozantul model BMW X6 ActiveHybrid.

    Goana BMW pentru reducerea emisiilor medii de CO2 ale gamei proprii, astfel incat sa atinga standardele impuse de Comisia Europeana, va fi continuata cu modelul exclusiv electric Megacity. O mare parte din caroseria acestui model de oras va fi din fibra de carbon care este cu 50% mai usoara decat otelul. Astfel va fi imbunatatita autonomia vehiculului. Investitiile pe care le va face BMW pentru a produce Megacity se ridica la 530 milioane de euro si includ o noua uzina care va produce fibra de carbon, in SUA, si o extindere a fabricii din Leipzig. Conform lui Norbert Reithofer, CEO-ul BMW, vor fi create astfel circa 1.000 de noi locuri de munca.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *