Program “Rabla” pentru panouri solare

Ministerul Mediului vrea sa aprobe, prin ordin ministerial, in cel mult trei saptamani, ghidurile de finantare pentru montarea de panouri solare pe locuinte, ca alternativa la boilere si centrale electrice, a spus ieri secretarul de stat in MMDD, Lucia Ana Varga.
panouri solare
Drept urmare, persoanele fizice si asociatiile de locatari vor fi incurajate sa renunte la vechile forme de producere a apei calde, de tipul boilerelor, pentru a recurge la energii mai putin poluante, ceea ce ar trebui sa reduca si cheltuielile cu apa calda si electricitatea, a mai spus secretarul de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), Lucia Ana Varga, cu ocazia unui seminar de specialitate.

“Utilizand panouri solare, cetatenii vor plati mai putin si pentru curent. Intentionam ca programul nostru sa fie asemanator programului Rabla”, a mentionat Lucia Varga. Ea a adaugat ca banii ar urma sa provina de la fondul de mediu, care a fost deja alimentat cu sumele stranse din taxa de poluare auto. De altfel, fondurile provenite din aceasta taxa ar urma sa fie folosite si pentru alte proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor de incalzire, producerea de energie electrica din resurse regenerabile si impadurirea suprafetelor degradate, masuri prin care Ministerul Mediului urmareste imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

Senatul a eliminat luni taxa de poluare si a decis restituirea banilor catre cetateni.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente