Programul „Rabla” ia startul luni

  0
  735

  Cei care vor sa-si schimbe autoturismul mai vechi de 10 ani pot merge de saptamana viitoare la dealerii auto pentru a contracta o masina noua, prin programul de reinnoire a parcului auto.
  start programul rabla
  Producatorii si importatorii vor afla astazi cate masini vor putea vinde in prima faza a programului „Rabla”. „Am impartit programul in trei parti egale. Dupa primele 20.000 de masini, vedem cine si-a vandut integral masinile pe care le-a cerut ca si cota in program. Cine nu le-a vandut pe toate, pleaca acasa si nu mai participa la urmatoarele doua transe”, a declarat ieri ministrul mediului, Nicolae Nemirschi.

  Prima de casare a fost majorata la 3.800 lei

  In acest an, guvernul isi propune sa scoata din uz 60.000 de masini vechi, cu o treime mai mult fata de anul trecut, alocand in acest scop 228 de milioane de lei. Si prima de casare primita de cei care-si dau la fier vechi masina a fost majorata la 3.800 de lei, comparativ cu 3.000 de lei in 2008.

  In acest an nu vor fi trase pe linie moarta camioanele, in pofida asteptarilor Asociatiei Produca torilor si Importatorilor de Automobile (APIA), care a propus Ministerul Mediului si inlocuirea de autovehicule grele. La finalul anului trecut au ramas nevandute circa 10.000 de autovehicule, cele mai multe apartinand marcilor Skoda, Volkswagen, Audi, Seat, Fiat si Hyundai, in timp ce producatorul de la Mioveni, Dacia, a vandut circa 9.100 de unitati dintre cele 10.000 alocate.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.