Programul „Rabla 2010” are motorul mort

0
605

Tichetele valorice s-au epuizat, iar timisorenii au continuat sa stea la coada. Disperati ca nu vor scapa de rable, iar primaria ii va taxa cu impozitul, oamenii au ramas la portile centrelor de colectare.Rabla cu motor mort

Daca ne luam dupa mesajele postate in fata celor trei firme care colecteaza si caseaza masini in Timisoara, pe care se putea citi ca nu mai exista tichete valorice, atunci programul „Rabla 2010” s-a incheiat cu succes in judetul Timis.

In medie, fiecare centru de fier vechi a primit 100 de vouchere, in valoare de 3.800 de lei, iar in sapte zile, acestea s-au epuizat. Au ramas insa la coada, zeci de pensionari care sperau ca vor putea oferi tichetul copiilor sau nepotilor lor.

Supararea este cu atat mai mare cu cat cei care stateau la coada, zi si noapte, reusisera sa creeze un sistem care sa elimine problemele aparute.

„Ni s-a spus ca nu mai sunt tichete, dar din disperarea de a scapa de rabla raman la coada. Sunt foarte multi oameni suparati. De multe ori, noaptea veneau oameni care se bagau in fata. Marti am cumparat o agenda si am inceput sa impartim numere de ordine. Am luat teapa de la statul roman”, a spus Daniel Ivascu, unul dintre zecile de pensionari care stateau la coada. Mai toate masinile aduse la casat sunt Dacia 1300 sau 1310, marcile straine fiind o raritate.

Mai vor vouchere

Directorii firmelor de colectare si casare a rablelor spun ca au facut cereri pentru noi vouchere, dar nu se stie daca si cand anume cererea le va fi onorata. „Organizatia noastra a trimis un delegat pentru obtinerea unei noi transe de tichete valorice. Nu am reusit sa intram in posesia acestora, din cauze necunoscute si neimputabile noua”, apare postat pe site-ul Muller Guttenbrunn Recycling.

Programul „Rabla” naste suparari in intreg Banatul

Speranta, ca o masina noua va lua locul harburilor din garajele celor care mai pastreaza masinile vechi, pare sa devina istorie pentru tot mai multi banateni. Astfel, locul sperantei a fost luat de isterie, iar cozile din fata centrelor remat devin din ce in ce mai mari.

Hunedorenii asteapta zile si nopti in sir sa-si predea masinile vechi la cele doua centre de colectare din judet. Voucherele acordate prin programul de stimulare a innoirii parcului auto s-au terminat in 48 de ore de la debutul programului. Hunedoreanul Zorel Serba, din Zam, se intreaba cine-l va despagubi pentru cei 300 de lei cheltuiti degeaba ca sa-si aduca masina pe platforma la Hunedoara. Aurel Lascoi din Vulcan doarme in rabla. „Sunt de doua zile aici. Noaptea mai dorm prin masina si pe un colt de masa la un bar din apropiere. Nu indraznesc sa las masina nesupravegheata de frica hotilor si vreau despagubiri din partea statului”, a spus hunedoreanul. Si resitenii s-au grabit sa scape de rablele comuniste, asfel ca in numai cinci zile au epuizat stocul de de 500 de tichete.

Cosmin Careba, impreuna cu tatal sau, au dus la casat cele trei autoturisme pe care le aveau in proprietate. „Vrem sa luam o masina noua. Daciile sunt functionale, dar tot mai exista mici reparatii care se pot face si nu cred ca se merita sa tot bagi bani in ele”, a spus Cosmin Careba. Singurul judet care mai are parte de vouchere este Aradul.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.