Rampele de gunoi ale Brasovului, cultivate cu salcii energetice si salcami

Rampele de gunoi ale Bra?ovului, cultivate cu s?lcii energetice ?i salcâmi
Rampele de gunoi ale Brasovului, cultivate cu salcii energetice si salcami
Rampele de gunoi ale Brasovului, cultivate cu salcii energetice si salcami

In urma directivei Uniunii Europene, ca pana in 2018 toate gropile de gunoi sa fie ecologizate, la Brasov, Primaria a lansat un proiect si pentru rampele din proprietatea municipalitatii, de la marginea orasului (cele din spatele RAT Brasov, deoarece acelea de la iesirea din Brasov spre Tarlungeni au fost concesionate unei firme private).

„Consiliul Local a hotarat ca pe mormanele de gunoi sa se amenajeze o cultura de salcam si salcie energetica. In calitate de membru al Comisiei de achizitii publice, am contactat o companie de profil din Timisoara, care detine un institut de cercetare a culturilor de salcie energetica, pentru a vedea ce inseamna o astfel de investitie si care sunt implicatiile si care sunt avantajele”, a declarat pentru newsbv.ro consilierul local Mircea Boriceanu (PC).

mircea boriceanuPotrivit acestuia, unul dintre avantaje este acela ca salcia energetica se dezvolta foarte rapid si poate fi recoltata in maximum doi ani de la plantare, iar partea ecologica este aceea ca produce oxigen cu peste 30% mai mult decat consuma la ardere, ceea ce aduce un plus de valoare Brasovului, care a primit titlul de „Capitala Verde“.

„Din salcia energetica se fabrica peleti pentru centralele pe lemn, iar intreaga suprafata va fi ingraditra si pazita, astfel incat reusim sa prevenim si eventualele accidentari ale celor care sapa dupa fier vechi si care sunt de multe ori prinsi sub malurile de pamant”, a mai precizat Mircea Boriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *