Raportul de analiza – Legea exproprierii nationale – inceputul sfarsitului democratiei constitutionale in Romania intocmit de Asociatia Alburnus Maior.

Raportul de analiza al propunerii de modificare a legii minelor 85/2003

Descarca Raportul in format PDF

Legea exproprierii nationale – inceputul sfarsitului democratiei constitutionale in Romania

Raportul analizeaza in detaliu reglementarile propuse, din perspectiva compatibilitatii lor cu normele constitutionale, reglementarile in materie ale Uniunii Europene, tratatele internationale la care Romania este parte, precum si cu jurisprudenta in materie a Curtii Europene a Drepturilor Omului. Prevederile propuse sunt analizate pe domenii si articole indicand rand pe rand serioasele vicii de constitutionalitate, cum se incalca obligatii ale statului asumate printr-o serie de directive europene, tratate si conventii internationale dar si normele elementare de tehnica legislativa.

Raportul a fost inaintat tuturor membrilor Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, care in curand vor dezbate si adopta raportul de fond privind propunerea legislative, dar si europarlamentarilor carora li s-a tras un semnal de alarma privind gravele amintitari aduse democratiei constitutionale in Romania prin adoptarea iminenta a modificarilor Legii Minelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *