RENEXPO South-East Europe® – punct de intalnire pentru expertii in energie solara

RENEXPO South-East Europe® - punct de intalnire pentru expertii in energie solara

Romania reprezinta o importanta oportunitate de piata pentru investitorii internationali

Multumita asezarii sale intr-o locatie cu un ridicat potential solar de 210 zile insorite pe an si cu un flux anual de energie intre 1.000 kWh/m2/an si 1.300 kWh/m2/an, Romania reprezinta o importanta oportunitate de piata pentru investitorii internationali. Pentru a sustine dezvoltarea energiei regenerabile in Romania, grupul german, organizator de targuri si conferinte pe tema energiei regenerabile si eficientei energetice – REECO a organizat cea de a treia editie a targului RENEXPO® South-East Europe, la Sala Palatului Cultural din Bucuresti, 24-26 noiembrie 2010, realizand astfel un punct de intalnire pentru expertii in energie solara.

Asa cum au sustinut in nenumarate randuri oficialii romani, promovarea energiei produse prin surse regenerabile este o prioritate ridicata in prezent pentru Romania din motive de protectie a mediului inconjurator, pentru a creste independenta energetica fata de energia importata prin crearea unor vaste surse de energie, precum si din cauza unor varii motive legate de mediul economic si social.
De altfel, legislatia care sprijina dezvoltarea in acest domeniu a fost creata. Introducerea de „Certificate Verzi” incurajeaza dezvoltarea industriala a energiei solare si ofera o noua oportunitate pentru firme nationale si internationale ce produc si construiesc utilaje si fabrici. Sase „Certificate Verzi”, mai multe decat pentru oricare alt proiect de energie, sunt oferite pentru fiecare MWh instalat. Un prim investitor strain a inceput recent productia de module fotovoltaice in Romania.
De asemenea, gospodariile particulare sunt incurajate sa utilizeze energie solara pentru a-si acoperi consumul de energie. Programul „Casa Verde”, care include energia solara, biomasa si energia geotermala, este un mare succes in Romania. „Subventiile acordate persoanelor fizice sunt pana in 80% pentru proiectele depuse si aprobate”, a mentionat Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor din Romania.
Pentru a sprijini dezvoltarea si transferul de informatii in domeniul energiei solare din Romania, REECO – organizator international de targuri si conferinte in domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice in toata Europa, organizeaza a II-a Conferinta Internationala – Tehnologia Solara in Romania. In cadrul evenimentului vor fi discutate teme precum: politici, reglementari si standarde romane legate de energia solara, clustere fotovoltaice din Ungaria, noi norme europene si conceptul „Casei Active”. Proiecte interesante cum ar fi prima autoritate locala „verde” din Romania si BIPV – Construirea de Sisteme Fotovoltaice Integrate in Romania vor fi prezentate. Intre persoanele ce vor lua cuvantul in cadrul conferintelor vor fi: Martin M. Mayr, directorul Centrului de Competenta pe Energii Regenerabile, UniCredit Leasing S.p.A., Attila Horvath, primul Cluster PV magiar, Emilia Cerna Mladin, presedinte al Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri si multi altii.
Energia solara este, de altfel, o tema importanta pentru targul RENEXPO® South-East Europe 2010, 24 – 26 noiembrie la Sala Palatului din Bucuresti. Pe langa expozanti nationali, se regasesc si firme internationale din Italia, Germania si Ungaria care s-au inregistrat in acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *