Rezervatia Mestecanisul de la Reci ar putea fi reamenajata

0
879

Agentia pentru Protectia Mediului Covasna (APM) va depune la Ministerul Mediului un proiect de amenajare a Rezervatiei Naturale Mestecanisul de la Reci. Din pacate rezervatia este foarte putin mediatizata, fiind mai cunoscuta ca decor al filmului Cold Mountain si nu speciilor protejate in cadrul ei.
mestecanis
In Mestecanisul de la Reci pot fi vazute specii rare de feriga, nuferi albi si broasca albastra. Situata in lunca Raului Negru, afluent al Oltului, Rezervatia de la Reci se intinde pe o suprafata de cca 34 ha si este cea mai intinsa rezervatie din judetul Covasna si complexa prin caracter geologic, floristic si faunistic. Aici exista si un impresionant complex de mlastini eutrofe, populate de o serie de specii rare, relicte glaciare cum sunt mesteacanul pitic si angelica salbatica.

Acest mediu este arealul de dezvoltare a broastei albastre de mlastina a carei limita sudica este tocmai aceasta rezervatie. Ea mai cuprinde o plantatie de pin bancsian, o specie rara care se adapteaza pe terenuri cu conditii de vegetatie foarte vitrega.

Directorul APM, Hobincu Zoltan, a declarat ca Agentia lucreaza la un plan de management prin care doreste sa atraga fonduri pentru amenajarea rezervatiei, valoarea proiectului fiind de peste 50.000 de euro. Urmeaza sa fie amplasate panouri informative, nu va mai fi permisa camparea turistica, vor fi stabilite trasee tematice, intrucat exista diferite zone de restrictii – sunt locuri unde nu este permisa interventia umana.

APM Covasna a preluat in custodie Rezervatia de la Reci in urma cu doi ani si de atunci aici au loc patrulari permanente, cu scopul supravegherii acestei zone naturale protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.