Rezervatia ecologica „Nahuel Huapi”, cel mai vechi parc din Argentina

0
620

Pescuitul, jocul de golf, plimbarile cu barca pe lac si drumetiile sunt numai cateva dintre atractiile parcului situat la poalele Muntilor Anzi.

Parcul National „Nahuel Huapi” din Argentina atrage anual mii de turisti din toata lumea, veniti in acest colt de lume ca sa respire aer curat. Situat la poalele Muntilor Anzi, parcul e cel mai vechi din Argentina, fiind infiintat inca din anul 1934. El se intinde pe 7.050 km² si ajunge pana la granita cu statul Chile. Cel mai mare oras al parcului e San Carlos de Bariloche, o adevarata cetate a eco-turismului.

Datorita pozitionarii sale, orasul San Carlos de Bariloche e considerat poarta de intrare in regiunea lacurilor patagoniene. Pornind din acest loc, turistii urmeaza traseele marcate de catre administratorii Parcului „Nahuel Huapi” si fac excursii pe circuitul Chico, unde se pot vizita obiective precum Swiss Colony, Cerro Lopeo, Vila Llao Llao si Lookout Point.

Apoi, urmeaza un popas catre Cerro Cathedral, care e principalul centru de schi. Pe timp frumos, turistii pot practica inotul, caiacul, windsurfingul sau plutaritul. Administratorii parcului spun ca zona e faimoasa pentru fauna salbatica, alcatuita mai ales din specii rare. De asemenea, in parc pot fi vazute soiuri deosebite de flora, precum coniferul patagonian, un copac inalt de 40-60 de metri, care atinge grosimi de pana la 5 metri in diametru.

Pensiunile denumite dupa speciile rare

De altfel, multe dintre locurile de odihna de aici au fost denumite dupa speciile de plante care le reprezinta. De exemplu, Hotelul Llao Llao poarta numele unei specii de fungus care creste pe copacii de nire si coihue, specifici zonei Patagoniei.

La fel, hotelul Huemul a fost numit dupa cerbul cu acelasi nume. Huemulul e o specie de cerb care traieste numai in Argentina si Chile. In parc se mai gaseste si cea mai mica caprioara din lume, cunoscuta sub numele de „pudu”. Dihorul de apa, mara, o specie de mamifere care traieste numai in Argentina, papagalii, condorii de Anzi si lamele sunt, de asemenea, atractii speciale din parcul argentinian.

Citeste articolul integral Rezervatia ecologica „Nahuel Huapi”, cel mai vechi parc din Argentina in Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.