Rinocerii albi amenintati cu exterminarea in Republica Democrata Congo

0
734

Rinocerii albi din Nord, pe care nu-i regasim decat in Parcul National Garamba in Nord-Estul Republicii Democrate Congo(RDC), se afla in pragul exterminarii, victima a braconajului, a anuntat pe 16 iunie Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii( UICN).
rinoceri albi
Dupa UICN, in aprilie 2003 existau 30 de rinoceri albi si doar 4 in august 2006.

Intr-un mod ingrijorator, cercetarile recente de la fata locului au esuat in descoperirea celor patru rinoceri, a indicat Martin Brooks, seful echipei UICN insarcinata cu rinocerii albi.

Rinocerii albi sunt victimele braconajului pentru coarnele lor, care se vand la preturi mari in Yemen, une se fac manere si in Extremul Orient, unde le sunt atribuite virtuti medicinale. Conflictele ce se desfasoara in RDC fac dificila protectia rinocerilor in Estul tarii.

In schimb, pe teritoriul Africii, UICN anunta ca populatia de rinoceri albi a trecut de la 14 500 in 2005 la 17 480 anul trecut, mai ales ca urmare a luptei impotriva braconajului.

Numarul rinocerilor negri din Africa este si el in crestere si trece de la 3 700 la 4 180. Specia este totusi considerata de UICN „in mare pericol.”

Sursa: Actu Environnement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.