Romanii pot sesiza abuzurile asupra animalelor la numarul 9667

Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor (IGPPA) a fost infiintat la sfarsitul anului 2009.abuzuri animale

Romanii pot sesiza cazurile de incalcare a legii privind protectia animalelor, cum ar fi abuzul, aplicarea de rele tratamente sau actele de crizime asupra acestora, la numarul de telefon 9667 al organizatiei neguvernamentale Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor (IGPPA).

Structura neguvernamentala infiintata la sfarsitul anului 2009 incearca sa atraga atentia asupra actelor de cruzime si relelor tratamente aplicate asupra cainilor fara stapan. In urma sesizarilor primite la dispeceratul IGPPA, organizatia va depune plangeri penale impotriva edililor si a persoanelor care au atributii clare in problema animalelor comunitare.

Printre sesizarile primite pana acum de IGGPA se numara cazul adapostului din Ramnicul Valcea, unde mor caini din cauza relelor tratamente si a lipsei de mancare, cel al adapostului de la Glina, care a fost ingropat in zapada, si cel al adapostulului Ute Lagenkamp din Arges care adaposteste 3.400 de caini intr-un numar insuficient de custi, potrivit datelor primite de organizatie.

IGGPA este structura a Federatiei Comisariatului pentru Societatea Civila (C.S.C.), constituita la nivel euroregional, judetean si local. Obiectivele principale ale organizatiei sunt amendarea legislatiei in domeniu, precum si promovarea si apararea intereselor medicilor veterinari din Romania.

Problema animalelor fara stapan, care afecteaza in principal Capitala, a determinat primarii de sector sa ceara prefectului Mihai Atanasoaei, la inceputul lunii februarie, sa propuna modificarea legislatiei privind cainii comunitari, in special pentru ca acestia, aproximativ 100.000 in prezent, sa nu mai fie lasati liberi pe strazi.

Potrivit estimarilor prefectului, pe strazile Capitalei sunt, in prezent, 100.000 de caini vagabonzi, iar pana in noiembrie 2009 numarul persoanelor muscate de caini care s-au prezentat pentru tratament la Institutul “Matei Bals” a fost de 10.000.

Pentru sesizari, adoptii de animale sau informatii, vizitati site-ul www.politiaanimale.ro.

Sursa: Realitatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente