Rosiile sunt sarbatorite la Macea la „Festivalul paradaicilor” in acest week-end

Cunoscuti producatori de rosii, cei din localitatea Macea, judetul Arad sarbatoresc in acest sfarsit de saptamana leguma care le asigura subzistenta in cadrul celei de-a doua editi a Festivalului Paradaicilor.Festivalul paradaicilor

Organizatorii spun ca isi doresc prin acest festival sa-i sprijine pe producatorii locali de rosii si au fost incurajati de rezultatele primei editii a manifestarii cand rosiile de Macea au devenit cele mai cautate in pietele din Arad si Oradea.

La fel ca si la prima editie, principalul organizator este Asociatia pentru Conservarea Culturii in Mediul Rural, in parteneriat cu Consiliul Judetean Arad, Centrul Cultural Judetean, Primaria Macea, Consiliul Local Macea si Universitatea de Vest „Vasile Goldis”.

La festival participa zeci de producatori de rosii din toate colturile judetului, care isi expun recolta si prepara bulion chiar in fata vizitatorilor.

De la festival nu lipsesc nici alte produse traditionale precum Salamul de Nadlac, Pita de Pecica sau tuica de Chisindia.
Programul zilei de astazi a inceput la ora 9.30, cu participarea la Sfanta Liturghie. La ora 12 va avea loc deschiderea oficiala iar la ora 13 prezentarea standurilor. La ora 15 se va face premierea standurilor, dupa care, de la ora 16, se va da startul la joc si voie buna, cu Rapsozii Zarandului, Formatia Gabi Barsauan, Dan Onica, Fratii Rosu, Sonor Band si Blassito Bar, Ansamblul Podgorenii Covasant si interpreti locali. In programul folcloric au mai fost introdusi si Pastratorii Traditiei, din Pecica.

Pentru cei mici, organizatorii au pregatit picturi pe fata dar si aventuri pe un urias tobogan gonflabil.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *