Satu Mare: Braconaj cu scoici pe raul Ier. 11 bihoreni au fost prinsi cu peste 600 kilograme de scoici

Peste 600 kilograme de scoici au pescuit cei 11 bihoreni/foto arhiva

11 persoane din judetul Bihor au fost prinse, ieri, in flagrant in timp ce braconau peste 600 de kilograme de scoici pe raul Ier, comuna Pir. Braconierii, cu varste intre 13 si 36 de ani, s-au ales cu dosare penale.

O echipa de politisti din Pir, jandarmi din Carei si specialisti din cadrul A.V.P.S. Carei si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura – Filiala Regionala Ardeal, au desfasurat o actiune pe raul Ier, in scopul prevenirii, diminuarii si descurajarii actelor de braconaj piscicol.

Oamenii legii au depistat 11 persoane, din judetul Bihor, avand varsta cuprinsa intre 13 si 36 de ani, care recoltau scoici din apele raului. In urma verificarilor, s-a constat faptul ca suspectii au recoltat cantitatea de 620 kilograme de scoici, pe care intentionau sa o comercializeze.

Pe numele celor trei bihoreni au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru infractiuni la regimul pescuitului si acvaculturii, fapte prevazute de art. 64, lit. a) si g) din O.U.G. 23/2008.

Scoicile au fost eliberate, in cursul actiunii, in habitatul natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *