Se poarta “verde”

TREND – Fibrele ecologice sint vedetele industriei textile
Tot mai multi producatori de haine din Occident scot pe piata tricouri, pantaloni, fuste sau rochii din bumbac cultivat fara pesticide. Astfel de produse eco-prietenoase au aparut si pe piata noastra.

Bumbacul organic – crescut fara “ajutorul” pesticidelor si al altor chimicale de sinteza toxice atit pentru mediu, cit si pentru organismul uman – este tot mai cautat pe piata internationala. De mare succes se bucura si cinepa si inul bio. De ce? Pentru ca bumbacul conventional, de exemplu, este tratat cu circa 25% din insecticidele si 10% din pesticidele folosite la nivel mondial, drept pentru care hainele obtinute din acesta sint “poluate” si pot provoca alergii.

In aceste conditii, nu e greu de inteles de ce tot mai multi oameni din Europa, America de Nord sau Asia devin adeptii hainelor “prietenoase”. Vinzarile de astfel de produse s-au cifrat la circa 3,05 miliarde de dolari la nivel mondial in 2007, iar specialistii se asteapta sa depaseasca 11,02 miliarde de dolari in 2010. Printre cei mai cunoscuti ofertanti se numara Marks & Spencer, Levi”s, Nike, CO-OP, Patagonia, Timerland, C&A, Hennes &Mauritz, Target sau Next.

IN ROMANIA. Si romanii eco-interesati pot sa cumpere, mai nou, textile “verzi” din magazinul online www.ecologiceonline.ro: tricouri din cinepa si bumbac organic marca THTC (98 lei), hanorace din cinepa, bambus si soia eco de la Hemp Hoodlamb (220-240 lei) sau sepci Sativa din cinepa si bumbac natural (35 lei). De asemenea, de pe acest site se pot cumpara diverse modele de genti si rucsaci din cinepa si bumbac nepoluate la preturi ce variaza intre 65 de lei si 145 de lei si chiar tenisi de cinepa la pretul de 120 de lei.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente