Sever Voinescu: PDL nu a luat inca o decizie in privinta proiectului de la Rosia Montana

0
862
Sever Voinescu: PDL nu a luat încă o decizie în privința proiectului de la Roșia Montană
Sever Voinescu: PDL nu a luat inca o decizie in privinta proiectului de la Rosia Montana

Discutii in PDL pe tema proiectului Rosia Montana. Europarlamentarul Monica Macovei, adversar al implementarii acestui proiect a pus astazi pe tapet in sedinta BPN a PDL problema renuntarii la sustinerea acestei investitii. Potrivit purtatorului de cuvant al partridului, Sever Voinescu, propunerea lui Macovei a iscat discutii din cauza pozitiilor divergente adoptate de colegii de partrid, fara a se ajunge la vreo concluzie.

„Doamna Macovei a ridicat acest subiect inaugurand astfel o dezbatere foarte interesanta in cadrul partidului pentru ca in BPN au fost opinii de toate felurile: de la oameni care sustin acest proiect la oameni care au indoieli si pana la oameni care se opun acestui proiect. Prin urmare, discutia nu s-a concretizat intr-o concluzie”, a explicat purtatorul de cuvant al PDL.
Voinescu a precizat ca presedintele Emil Boc nu si-a asumat vreuna dintre pozitii tocmai pentru ca dezbaterea sa poata continua.

„Premierul a luat act ca de-abia a inceput la nivelul BPN aceasta dezbatere, sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le aflam mai in detaliu in legatura cu acest proiect pentru ca fiecare membru al PDL a venit cu inputul sau si sunt convins ca discutia va fi reluata si in sedintele viitoare pentru ca este departe de a se inchide”, a mai spus Voinescu.
Vicepresedintele PDL Monica Macovei anuntase ca va ridica aceasta problema in cadrul proximei sedinte a conducerii partidului, dupa ce opinase ca descarcarea de sarcina arheologica in masivul Carnic reprezinta un prim pas pentru permiterea folosirii cianurilor la Rosia Montana, substanta considerata daunatoare pentru mediul inconjurator.
„Nu am discutat in conducerea partidului, dar voi ridica aceasta chestiune chiar lunea viitoare. Eu pot sa va spun ca dintre romanii din grupul PPE – Partidul Popular European, unde sunt cei din PDL si UDMR, atunci cand s-a votat in 2010 acea rezolutie a Parlamentului European care cerea interzicerea exploatarilor cu cianuri, imi amintesc ca eu si domnul Laszlo Tokes am votat pentru rezolut ie, deci impotriva exploatarilor cu cianuri. Romanii din celelate grupuri politice cred ca au fost impartiti”, afirmase Macovei, intr-un interviu acordat „Aliantei pentru o Romanie Curata”.
Potrivit fostului ministru al Justitiei, avizul de descarcare arheologica nu este legal, de vreme ce exista o decizie irevocabila a ICCJ care l-a anulat pe cel precedent. Ea a invocat si continutul Rezolutiei din mai 2010 a Parlamentului European, care cere Comisiei Europene sa interzica folosirea cianurilor in exploatarile miniere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.