Sibienii sunt asteptati la „O Tura in Parc”

0
504
Sibienii sunt asteptati maine la o plimbare cu biciletele
Sibienii sunt asteptati maine la o plimbare cu biciletele

Asociatia Tura in Natura se lanseaza maine la Sibiu si le propune sibienilor o plimbare cu bicicletele in parcul Sub Arini.

Cartierele Sibiului legate prin piste de biciclete pe tronsoane de zeci de kilometri

Evenimentul se va desfasura in zona stadionului municipal, si va incepe la ora 12:00. Tura in Natura este o noua organizatie sibiana, ce va promova miscarea in aer liber si un stil de viata activ si prietenos mediului inconjurator.

„Prin acest eveniment dorim sa promovam mersul pe bicicleta si sa-i incurajam pe sibienii de toate varstele sa iasa la o plimbare cu bicicleta pe aleile parcului. Pentru cei care nu au bicicleta dar vor sa incerce aceasta forma de miscare, le vom inchiria una gratuit. Am pregatit si un traseu interactiv unde micii biciclisti care vor trebui sa faca fata obstacolelor amenajate special pentru ei. La final copii vor primi diplome de participare care sa ateste maiestria lor in manuirea bicicletei”, se arata intr-un comunicat de presa al organizatorilor.

Potrivit reprezentantilor asociatiei, la final sibienii posesori de biciclete sunt invitati la o tura pe aleile marcate ale parcului. „Incercam astfel sa ajungem la un respect reciproc intre biciclisti si pietoni si sa determinam pe cat mai multi sa foloseasca mai des acest mijloc comod si ecologic de transport”, mai spun cei de la Tura in Natura.

Actiunea se bazeaza pe sprijinul a peste zece voluntari care vor interactiona cu participantii pe care ii vor invita sa completeze un chestionar privind atitudinea si doleantele sibienilor in privinta mersului pe bicicleta. Rezultatele acestui chestionar vor modela actiunile viitoare ale organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.