Statele Unite isi construiesc ambasada „eco” la Bucuresti

  0
  801

  Proiectul cladirii pune accent pe eficientizarea consumului de apa, optimizarea consumului energetic si crearea de spatii verzi.
  ambasada eco
  Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a inaugurat, ieri, lucrarile la noul sediu, scrie Mediafax. Viitoarea resedinta a reprezentantei diplomatice va fi situata pe un teren de 40.000 de metri patrati, intr-un ansamblu rezidential situat langa padurea Tunari, termenul de finalizare a constructiei fiind jumatatea anului 2011.

  Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Jeri Guthrie-Corn, a spus ca acest proiect dovedeste grija oficialilor americani pentru mediu. „Pentru ca Guvernul SUA este dedicat conservarii mediului inconjurator, sediul ambasadei va fi unul -verde-. Proiectarea cladirilor pune accent pe implementarea unor tehnologii inovatoare precum eficientizarea consumului de apa, optimizarea consumului energetic si crearea de spatii deschise si de spatii verzi pentru reducerea suprafetelor generatoare de caldura”, a declarat oficialul american.

  Apa de ploaie va fi colectata, depozitata si folosita pentru irigatie. Parcarea cladirii va fi construita pe doua niveluri, pentru a se economi si spatiu, iar 60% din suprafata totala de patru hectare va fi zona verde, pe care vor fi plantati aproximativ 250 de pomi. Primul dintre acestia a fost plantat simbolic de Jeri Guthrie-Corn si Bogdan Aurescu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe.

  Jeri Guthrie-Corn a spus ca „va fi incurajat transportul public” pana la ambasada tot in scopuri ecologice. „Vom incuraja oamenii sa nu circule cu o singura persoana in masina. Vom discuta si cu oficialii locali pentru a incuraja extinderea transportului public, sa vedem ce planuri au ei. Orasul creste in aceasta directie, deci cu siguranta va fi dezvoltat transportul public”, a spus Jeri Guthrie-Corn.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.