SUA lanseaza la apa iahtul “verde”

Urmand exemplul masinilor, ambarcatiunile de lux devin ecologice
iaht ecologic
Primul iaht ecologic, realizat de firma americana Island Pilot, este un hibrid care utilizeaza combustibil fosil si electricitate pe baza de energie solara.

Iahturile sunt vehicule accesibile adaptarii la surse energetice reutilizabile si nepoluante, precum energia vantului si a soarelui, sub a caror actiune se afla tot timpul. Bazandu-se pe aceste atuuri, americanii au construit un iaht lung de 13 metri, pe care doua familii pot calatori in conditii de maxim confort si fara grija de a ramane in pana de combustibil, scrie “EcoFriend”.

“Island Pilot DSe Hybryd” are avantajul de a functiona la fel de bine cu diesel, ca si cu energia electrica produsa de panoul solar si de bateria de 20 kilowati/ora, din dotare.

Avantaje si performante

Cand iahtul utilizeaza diesel, atinge 24 de kilometri la ora si motorul genereaza electricitate pentru toate instalatiile de la bord, inclusiv instalatia de aer conditionat. Atunci cand utilizeaza electricitatea solara, ambarcatiunea atinge aproape 13 km/ora, cu marele avantaj de a avea zero emisii poluante. El poate naviga cu aceasta viteza mai mult de doua ore.

Confort si eficienta

Designul iahtului este primitor si confortabil, iar puntea poate fi utilizata ca loc de plaja si de relaxare. Suprastructura vasului de lux asigura orizontalitatea perfecta, necesara panoului solar fotovoltaic.

Considerat o veritabila atractie printre modelele de ultima ora, “Island Pilot DSe Hybrid” va fi prezentat la show-ul traditional de ambarcatiuni care se va desfasura la toamna, la Fort -Launderdale in Florida.

Vedeta printre iahturi

Este de asteptat ca prima ambarcatiune ecologica din lume sa fie vedeta celei de a 49-a editii a celei mai mari expozitii-spectacol de la Fort Launderdale.

La show vor participa iahturi si superiahturi ale celor mai mari constructori de nave, valoarea totala a ambarcatiunilor depasind trei miliarde de dolari.

Aparatura si dotarile de ultima ora sunt un capitol la care iahtul ecologic se situeaza in top.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente