TiriacAuto face bisnita cu vouchere „Rabla”

0
570

Desi se ocupa de vanzarea masinilor second-hand, TiriacAutorulate accepta vouchere „Rabla”, pe care le valorifica ulterior plasandu-le firmelor-surori din grup. Pentru a-si creste vanzarile, TiriacAutorulate cumpara vouchere de la clientii masinilor second-hand la un pret de 2.100 de lei, pe care le valorifica ulterior la 3.800 de lei.Tiriac Auto

Desi initial programul „Rabla” a fost creat pentru a scapa tara de harburi, divizia de masini second-hand a lui Tiriac il foloseste pentru a vinde autoturisme rulate. Concret, divizia de masini rulate de la TiriacAuto primeste maximum un voucher pentru o masina vanduta.

Cum nu poate sa transforme tichetul in bani la Ministerul Mediului, dealerul de masini la mana a doua il „valorifica in masura posibilitatilor in cadrul grupului”, potrivit reprezentantilor companiei. Cum anume? „Este o procedura interna a grupului nostru, despre care nu vrem sa dam detalii”, a declarat Cristina Munteanu, directorul de comunicare al Tiriac Holdings.

Divizia de masini rulate de la TiriacAuto nu este singura care s-a gandit la astfel de strategii de vanzare. Si Sixt New Kopel Romania (compania care a achizitionat AAA Auto) a intentionat de asemenea sa vanda masini la mana a doua, primind tichete valorice, insa s-a lovit de refuzul Ministerului Mediului.

Initiativa au avut si altii

„Cand a inceput programul -Rabla 2010-, ne-am interesat la Ministerul Mediului daca putem vinde masini pe baza de vouchere, insa raspunsul a fost negativ. Am ramas uimita cand am auzit de initiativa celor de la TiriacAutorulate. Nu stiam ca se poate”, a declarat pentru „Adevarul” Lavinia Bularca, marketing manager la Sixt New Kopel Group.

Reprezentantii Dacia au refuzat sa comenteze initiativa TiriacAutorulate, chiar daca aceasta ii afecteaza in mod direct, pentru ca preturile practicate in parcul second-hand concureaza cu cele de la Dacia. Ceilalti comercianti de masini rulate, cum ar fi cei de la Welt Auto si Consim Auto Rulate, sustin ca nu au de ce sa vanda masini pe baza de vouchere, pentru ca nu pot deconta contravaloarea acestora.

„Nu am ce face cu voucherele, pentru ca nu mi le deconteaza statul. In cazul in care comercializam si automobile noi, atunci cred ca m-ar fi tentat”, a declarat, pentru „Adevarul”, Sorin Dumitrescu, de la Consim Auto Rulate.

Reprezentantii Ministerului Mediului sustin ca nu exista un cadru legislativ care sa-i impiedice pe cei de la TiriacAuto sa primeasca vouchere pentru masini second- hand.

Oficialii de la minister spun ca scopul programului „Rabla” este casarea unui numar cat mai mare de masini care polueaza excesiv. In rest, fiecare face ce vrea cu voucherele.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.