Turnu Severin: Medicul veterinar Tudor Ion atrage atentia asupra neglijentei intalnite la multi proprietari de animale

0
1417

„Omul, cand il doare, merge la medic, pe cand bietele animale stau si sufera zile in sir pana cand proprietarii se hotarasc sa le duca la medicul veterinar”medic veterinar

Tudor Ion iubeste inca din copilarie animalele, iar acum lucreaza pentru a le vindeca. Pasiunea sa e dovedita si de programul prelungit, care de multe ori se intinde si pe parcursul noptilor sau week-end-urilor.

A absolvit liceul Gheorghe Titeica, la sectia de biologie-chimie, insa hotararea de a urma o cariera in medicina veterninara a luat-o mai demult, inca din copilarie.

„Am crescut de mic in mediul rural, iar parintii mei lucrau la un IAS. Acestia au fost factorii care m-au impins spre meseria de medic veterinar. Mi-au placut animalele inca din copilarie, m-au fascinat, petreceam foarte mult timp cu ele si acum am ajuns sa fac ceea ce imi place, adica sa le ajut, din punct de vedere medical”, isi aminteste medicul.

Dupa finalizarea facultatii, s-a angajat imediat la farmacia veterniara unde lucreaza si in prezent. Incepand cu anul 2006 a concesionat circa sanitar-veterinara Sisesti-Ilovat, la care activeaza, ca medic concesionar si in prezent.

„Dimineata inseamna practica, munca de teren, iar dupa-amiaza mai mult munca de birou si la farmacie. Ziua mea de lucru incepe dimineata la 7 si se termina seara, uneori noaptea, in functie de cazuistica acelei zile. Timpul liber este foarte putin, uneori inexistent, pentru ca se intampla ca si week-end-ul sa mi-l ocup tot cu munca. Cu toate astea, sunt constient de faptul ca asa se intampla atunci cand pui pasiune in ceea ce faci si m-am obisnuit cu programul incarcat. La fel si sotia mea, ma intelege si ma sprijina in totalitate”, explica Tudor.

Vrea cooperare din partea proprietarilor de animale
Lucrand de 9 ani in domeniu, medicul a avut de-a face cu tot felul de oameni. De multe ori este nevoit sa corecteze cerintele lor in materie de medicamente.

„Multi proprietari de animale vin la farmacie si cer medicamente fara nicio logica, din auzite si fara prescriptia medicului veterinar. In aceste cazuri, intervenim cu sfaturi si ii facem pe oameni sa inteleaga ce e mai bine pentru animalul lor”, ne spune el.

Veterinarul atrage atentia asupra neglijentei si lipsei de cooperare intalnite la multi proprietari de animale.

„Din pacate, in aceasta meserie este si o parte urata, pe care, insa, trebuie sa o acceptam. E vorba despre acele cazuri care pur si simplu nu pot fi rezolvate, orice ai face. De multe ori suntem chemati atunci cand e prea tarziu. Omul, cand il doare, spune ca il doare si merge la medic, pe cand bietele animale stau si sufera zile in sir pana cand proprietarii se hotarasc sa le duca la medicul veterinar, iar acest lucru ingreuneaza rezovarea cazului.

In plus, sunt persoane care ascund adevarul in ceea ce priveste evolutia bolii propriului animal. Acesti oameni incearca mai intai metode de vindecare din auzite si abia in ultima instanta apeleaza la medicul veterinar, facandu-i, de foarte multe ori, imposibila, interventia”, afirma Tudor Ion, care ii sfatuieste pe oameni sa anunte medicul veterinar, inca de la primele simptome ale animalului.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.