Uitati de plastic – sa folosim din nou sticla

Apa, suc, lapte – toate vin in flacoane de plastic de unica folosinta, majoritatea dintre ele ajungand direct in mediul natural in loc de un punct de reciclare. Dar in trecut, toate erau in flacoane de sticla, ce erau returnate fabricantului cand se goleau. Nu ar fi grozav daca am putea sa ne reintoarcem la acele zile ? Imaginati-va cate resturi am lua din pamant !
Fabricantii de bauturi ar trebui sa investeasca in tehnici de imbuteliere in flacoane de sticla. Desigur, ar necesita o investitie initiala in instalatii corespunzatoare, precum si in sticlele propriu-zise, dar ganditi-va la beneficiile ce vin apoi…sticla poate fi utilizata iar si iar, intre sterilizari, niciodata ajungand la gunoi sau intr-un container de reciclare; plus ca pot fi fabricate si din sticle vechi, sparte – deci e o situatie castigatoare in ambele cazuri.
Singurul dezavantaj ar fi costurile de transport asociate cu un produs final mai greu…dar vreau sa cred ca putem gasi metode mai bune de transport inainte de a gasi alternative mai bune la sticla decat plasticul.

Sursa:the good human

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente