Un pescarus, un pelican si un uliu, salvati de Oceanic Club

Un pescarus, un pelican si un uliu, salvati de Oceanic Club

Echipajul de Interventie si Salvarea a Animalelor Salbatice Aflate in Dificultate din cadrul organizatiei Oceanic Club, a reusit salvarea a trei pasari aflate in pericol de moarte in Delta Dunarii.

Un pelican, un pescarus argintiu si un uliu sorecar au fost gasiti in cursul saptamanii trecute. Pelicanul, care avea o aripa impuscata, este aproape complet refacut, insa nu va mai putea sa zboare niciodata. Pentru salvarea lui a fost necesara amputarea partiala a aripii stangi. In prezent, pasarea se afla printre pelicanii comuni de pe lacul din cadrul microrezervatiei Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta.

Pescarusul, care fusuese lovit de o masina, a fost eliberat la doua zile dupa ce i s-a administrat tratamentul. Uliul, gasit saptamana trecuta in zona comunei Sacele, care era extrem de slabit si nu mai putea zbura fiind ranit la o aripa, s-a refacut la trei zile de la operatie.

Pasarea este acum in stare sa manance singura carnea ce i se ofera si este tinuta intr-un spatiu restrans pentru vindecare. Specialistii de la Oceanic Club estimeaza ca, in aproximativ doua saptamani, uliul va intra in programul de readaptare la viata de zbor. Intr-o luna, pasarea de prada va fi eliberata in zona in care a fost gasita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *