Ziar din Austria, informatii socante despre Holzindustrie Schweighofer din Romania

0
916

Un ziar economic din Austria scrie despre raportul depus de Ministerul Mediului din Romania la Parchet cu privire la Holzindustrie Schweighofer, in urma descoperirii a aproximativ 30.000 de metri cub de lemn fara documente de provenienta, adica intre opt sute si o mie trei sute de camioane, in functie de supraincarcarea lor.

Despre raport, Ministerul Mediului a informat inca din 30 iulie, insa, ziarul Wirtschaftsblatt.at, citat de Asociatia Neuer Weg, mai vine cu o un articol, in aceeasi zi, in care scrie ca certificatul PEFC CoC, care atesta provenienta „sustenabila” a lemnului procesat de Holzindustrie Schweighofer in Romania ar fost emis in conflict de interese. Sursa citata scrie ca Georg Erlacher, vicepresedintele Fundatiei Schweighofer (Schweighofer Privatstiftung), firma mama a HS Romania, era, la momentul emiterii certificatului PEFC, membru in consiliul director al Holzforschung Austria, institutul de cercetare al lemnului care a emis respectivul certificat PEFC-CoC.

– See more at: http://www.dcnews.ro/ziar-din-austria-informa-ii-ocante-despre-holzindustrie-schweighofer-din-romania_482801.html#sthash.JAXKgtLg.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.