Ziua Verde – multa distractie, putina reciclare

Concert cu deseuri electrice pe post de bilete de intrare. Ziua Verde, actiunea menita sa promoveze reciclarea deseurilor publice, a adus sambata in Piata Revolutiei din Capitala trupele Zdob si Zdub, Timpuri Noi, Phoenix si Mahala Rai Banda.
ziua verde
Ideea era ca fiecare spectator sa vina cu un bec sau orice alt obiect electric uzat, pentru a se imbina distractia cu reciclarea.

4.000 de oameni au venit la concert, insa majoritatea fara “bilet”. Grosul spectatorilor a la–sat dupa cum urmeaza: doua televizoare, un calculator, un neon, cateva telefoane, intrerupatoare, tastaturi, mouse. Rar mai aparea cate unul cu un bec ars. S-a vazut si un “bilet colectiv” – un bec adus de un grup de zece persoane. Asa ca cele doua Colturi Verzi – centre de reciclare – au ramas aproape goale. Singurul spectator care s-a aratat interesat de chestiune parea un domn, numai ca el dorea sa ia, nu sa dea. Privea gramajoara de obiecte, lua unul in mana, se uita la el, il lasa jos si lua un altul, pana cand un agent de paza l-a rugat insistent sa lase obiectele unde fusesera puse. S-a retras langa standul de bere, uitandu-se incontinuu spre centrul de colectare.

Mascotele evenimentului, patru oameni verzi, au invatat publicul cum sa desurubeze becurile si sa le recicleze, mimand operatiunile pe scena, dar si din mijlocul spectatorilor.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente