Grupul de activisti Greenpeace care s-a urcat ieri pe Arcul de Triumf din Bucuresti, pentru a-l intampina pe presedintele francez Nicolas Sarkozy si pentru a cere interzicerea importului si utilizarii porumbului modificat genetic, a fost coborat de pe monument de fortele de ordine.

Cei 11 protestatari, imbracati in salopete galbene inscriptionate „Greenpeace” si purtand casti de protectie, au urcat pe schelele montate pentru restaurarea Arcului de Triumf, unde au intins un banner de 10/8 metri cu mesajul „Romania: Join France and go GMO Free!/Romania: Urmeaza Franta, Stop OMG!”, adresat Guvernului Romaniei.

Jandarmii bucuresteni au intervenit cu doua echipaje, care i-au coborat pe activistii Greenpeace de pe monument, urmand sa ii conduca la Sectia 2 de Politie pentru a fi luate masurile legale impotriva lor.
De asemenea, la fata locului au sosit mai multe echipaje ale politiei si un echipaj de pompieri. Jandarmeria Romana si Primaria Capitalei au comunicat Agentiei MEDIAFAX ca manifestatia nu a fost organizata legal, lucru confirmat si de protestatari.

„Activistii Greenpeace care au participat la acest eveniment risca sa fie amendati pentru incalcarea normelor privind organizarea manifestatiilor publice”, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, sublocotenentul Marius Militaru. Activistii Greenpeace anuntasera cu o zi inainte ca vor organiza o actiune in intampinarea presedintelui francez. Ei au spus ca au urcat pe Arcul de Triumf din Capitala pentru ca acesta e „un simbol al victoriei si al prieteniei romano-franceze”. Reprezentantii Greenpeace spun ca Sarkozy e un „simbol al victoriei in lupta anti-OMG”.

Activistii, care au cerut ieri autoritatilor romane sa se alature Frantei si sa interzica organismele modificate genetic, au mai protestat si miercurea trecuta, in fata Palatului Victoria, cerandu-i premierului sa interzica importul si cultivarea porumbului modificat genetic inainte de inceperea insamantarilor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here