Anonimi cu ini?iativa au trasat prima pist? de bicicli?ti ilegal? din Arad. Reac?ia Prim?riei
Anonimi cu iniţiativa au trasat prima pistă de biciclişti ilegală din Arad. Reacţia Primăriei
Anonimi cu initiativa au trasat prima pista de biciclisti ilegala din Arad. Reactia Primariei
Anonimi cu initiativa au trasat prima pista de biciclisti ilegala din Arad. Reactia Primariei

Trasarea pistelor pentru biciclisti pe trotuarele mai late de doi metri este o revendicare veche a unor asociatii din Arad (fiind sustinuta si prin mars anual al biciclistilor), insa pe care Primaria nu a pus-o in practica pana acum.

Cu toate acestea, de cateva zile, a aparut marcata pe trotuar, pe Calea Victoriei, o pista pentru biciclisti. Un simbol specific este vopsit cu galben pe toata lungimea trotuarului, intre Piata UTA si zona Intim.

Nu exista insa si indicatoarele albastre prevazute de lege in astfel de cazuri, pentru a se semnaliza existenta pistei. Astfel, e usor de inteles ca marcajele au fost facute ilegal, fapt confirmat pentru stirileprotv.ro/vest de catre reprezentantii Primariei Arad.

Corina Draghici, purtator de cuvant Primaria Arad: “In acest moment, pe Calea Victoriei nu exista reglementata o pista pentru biciclisti, acel marcaj fiind unul ilegal si care nu corespunde normelor”.

Reprezentantii Primariei afirma ca va fi aproape imposibil sa descopere persoanele care au “infiintat” o pista de biciclete pe trotuar, astfel ca nici nu se pune problema unei plangeri adresate Politiei.

Totusi, Primaria atrage atentia ca pasionatii de pedalat risca amenzi daca circula pe trotuare pe care nu exista indicatoare conforme cu legislatia rutiera in vigoare.

Pista pentru biciclisti de pe faleza Muresului e gata, dar numai pe hartie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here