Pe 19 aprilie incepe campania „Marea debarasare” in 110 orase

Bucurestenii din sectorul 1 al Capitalei care au televizoare, frigidere, masini de spalat sau alte echipamente electrocasnice vechi le pot scoate in fata blocurilor, duminica, cand vor fi ridicate gratuit de o companie de salubritate.

Echipamentele electrice, electronice si electrocasnice vor fi ridicate de compania care asigura serviciile de salubritate in sector 1, Romprest, apoi vor fi preluate de Asociatia „Environ”, „in vederea tratarilor ecologice, valorificarii si reciclarii in conformitate cu legislatia europeana de mediu”, potrivit unui comunicat al Primariei Sector 1.

Primaria de sector a inceput din luna martie sa ridice electronicele si electrocasnicele de la bucuresteni, iar campania se va incheia in martie 2009.

Totodata, campania nationala de colectare a echipamentelor electrice si electronice, „Marea debarasare”, incepe in 19 aprilie. Actiunea din acest an, care vine in continuarea unei campanii similare din noiembrie anul trecut, ar trebui sa ajunga in 110 orase cu peste 20.000 de locuitori.

Organizatorii campaniei isi propun sa ajute Romania sa colecteze patru kilograme de astfel de deseuri pe cap de locuitor, norma europeana in acest sens, potrivit declaratiilor ministrului Mediului, Korodi Attila, de la sfarsitul lunii martie.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here