Universul nu a fost creat de Dumnezeu. Este concluzia la care a ajuns omul de stiinta Stephen Hawking si pe care a publicat-o in cea mai recenta lucrare a lui.

Profesorul Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuti fizicieni teoreticieni din lume, detaliaza in cea mai recenta carte a sa, „The Grand Design”, ca Big Bang-ul a fost influentat de legile gravitatiei si nu de interventia unei forte divine.

22 de ani i-au trebuit omului de stiinta sa isi schimbe parerea, dupa ce intr-o lucrare publicata in 1988 parea sa accepte rolul creator al lui Dumnezeu in formarea Universului. In opinia cercetatorului faptul ca oamenii sunt tot mai aproape de intelegerea legilor care guverneaza Universul este un mare triumf.

„Datorita legii gravitatiei, universul se poate crea din nimic”, a scris Hawking in cartea sa, citat de guardian.co.uk. „Creatia spontana este motivul pentru care in loc de nimic exista ceva”, a mai spus fizicianul britanic.

In cartea „The Grand Design”, Hawking spune ca Dumnezeu poate fi eliminat din ecuatia crearii universului cu ajutorul teoriei M, o varianta a teoriei stringurilor. „Teoria M este teoria unificata pe care Einstein a incercat sa o gaseasca”, a precizat fizicianul.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here